Optakt: Portugal – Marokko

0

Både Portugal og Marokko jagter deres første sejr ved denne VM-slutrunde. Cristiano Ronaldo leverede et hattrick sidst mod Spanien. Har han mål i støvlerne igen? Læs hele optakten her.

Der skal tre point på kontoen for portugiserne, hvis de vil have en matchbold forud for sidste runde. Men Marokko kan volde Ronaldo & co. problemer, som de gjorde det mod Iran i første kamp. VM-guide.dk klæder dig på til opgøret.

Fokus på holdene:

Portugal:

Cristiano Ronaldo stemplede i dén grad ind i turneringen med et hattrick mod Spanien i første kamp. Ene mand sikrede Ronaldo sit hold et point i den svære åbningskamp.

Forsvaret så til gengæld ikke imponerende ud, og det vil uden tvivl være et fokuspunkt for Santos at holde styr på sin organisation, når holdet møder et offensivt indstillet marokkansk mandskab.

Portugal går ind til opgøret som storfavoritter, og med en Ronaldo i storform kan de score ud af ingenting. Bliver han endnu engang helten for sit land?

Marokko:

Marokkanerne spillede friskt til, men til allersidst måtte de indkassere et nederlag til Iran, da Bouhaddouz i det 95. minut headede bolden i eget net.

En hård skæbne for et marokkansk hold, som med lidt mere skarphed kunne have lukket kampen allerede i første halvleg.

Det var dén kamp, Marokko skulle have vundet, og nu har de intet at tabe. Det kommer formentlig til at være synligt, når de offensivt indstillede nordafrikanere møder storfavoritterne fra Portugal.

Fakta:

- De to hold har mødt hinanden en gang tidligere. Det var ved VM i 1986, og her vandt Marokko med 3-1.

- Cristiano Ronaldo scorede i første kamp sit fjerde, femte og sjette VM-mål i karrieren. Han er nu den fjerde spiller til at score ved fire forskellige VM-slutrunder.

- Marokkansk fodbold er ramt af stor skuffelse, efter at de på to døgn både tabte VM-åbningskampen og buddet om at være værter for VM 2026.

- Portugal kan blive den blot fjerde nation til at være forsvarende europa- og verdensmestre samtidig.

Seneste nyt:

Portugal:

Portugiserne klarede sig igennem en af de hårdeste kampe overhovedet uden at få skader. Hele truppen har trænet med, selvom et par af truppens ældre spillere har restitueret, og alle er meldt klar til kamp.

Marokko:

Der har været tydelig skuffelse i den marokkanske lejr, men formen er fin, og der er blandt andet blevet trænet afslutninger frem mod opgøret mod Portugal.

Hold øje med:

Cristiano Ronaldo (Portugal):

Leverede vel nok den bedste enkeltmandspræstation i første runde, og verdensstjernen er brandvarm. Med tre mål mod Spanien og to kampe mod Marokko og Iran er han et godt bud på VM's topscorer.

Hakim Ziyech (Marokko):

Marokko forventes at spille lidt mere frit end i første opgør, og det vil blandt andet betyde, at Ziyech kan komme mere i spil. Ajax-spilleren har potentialet til at gøre ondt på ethvert forsvar, og det er nu han skal stemple ind, hvis han vil gøre sig gældende ved denne slutrunde.

Forventede startopstillinger:

Portugal (4-4-2):

Rui Patricio

Cedric - Pepe - Fonte - Guerrero

Bruno Fernandes - Bernardo Silva - Moutinho - Carvalho

Guedes - Ronaldo

Marokko (4-2-3-1):

Mohamadi

Amrabat - Benatia - Saiss - Hakimi

El Ahmadi - Boussoufa

Ziyech - Belhanda - Harit

El Kaabi

Praktisk information:

Stadion: Luzhniki Stadium, Moskva

Spille-tidspunkt: 20. juni, klokken 14:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: TV 2 | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar