Optakt: Portugal – Spanien

0

Allerede i VM's fjerde kamp skal vi se årets første lokalopgør, når slaget om Den Iberiske Halvø spilles i Rusland. Læs hele optakten til kampen, som samtidig bliver den første for Fernando Hierro i spidsen for Spanien.

De to stormagter Portugal og Spanien vil gøre alt for at komme godt fra land, men hvem står bedst i gruppe B? VM-guide.dk klæder dig på til opgøret.

Fokus på holdene:

Portugal:

De forsvarende europamestre er gået lidt under radaren, når snakken er faldet på vinderkandidater, men et hold med Cristiano Ronaldo i spidsen er altid giftigt.

Portugiserne har dog haft en meget svingende optakt til slutrunden. I syv træningskampe har de blot vundet tre, og det over modstandere som Algeriet, Egypten og Saudi-Arabien. Derudover har de spillet tre uafgjorte, og så tabte de med hele 0-3 til ikke-kvalificerede Holland.

I de gældende kampe har der dog ikke været nogen slinger i valsen. Portugal tabte ganske vist til Schweiz i kvalifikationsgruppens åbningskamp, men gjorde rent bord i de sidste ni kampe, hvorfor de strøg direkte til VM.

Nu gælder det en kamp mod ærkerivalerne, og mon ikke Ronaldo og co. er meget opsatte på at vinde over lige netop Spanien

Spanien:

Hvis Portugal var suveræne i deres kvalifikationsgruppe, er det ingenting mod spanierne, som via ni sejre og en enkelt pointdeling cruisede gennem gruppen. Det ene pointtab faldt på San Siro mod Italien, og det må siges at være godkendt.

Spaniernes fire testkampe har også været mere end godkendte med en uafgjort mod Tyskland og en knusende 6-1-sejr over selveste Argentina. Man må spørge sig selv, hvem der dog kan stoppe Spanien?

Men svaret kan meget vel vise sig at være Real Madrid. For Champions League-vinderne hyrede nemlig den spanske landstræner Julen Lopetegui og offentliggjorde det lige inden VM, hvilket fik det spanske fodboldforbund til at fyre Lopetegui blot to dage inden Spaniens første kamp.

Spanien har et stærkt hold, men holdets mentale tilstand kan meget vel vise sig afgørende – hvordan reagerer verdensstjernerne på trænerfyringen?

For kort tid siden blev det bekræftet, at den tidligere spanske forsvarslegende Fernando Hierro bliver midlertidig landstræner for Spanien under VM. Hierro kommer fra en stilling som sportsdirektør for det spanske landshold.

Et andet spændende spørgsmål, der er blevet stillet meget op til denne slutrunde, er, hvem der skal spille helt i front for Spanien. Alvaro Morata er blevet vraget, og kampen står nu mellem Iago Aspas, Rodrigo og Diego Costa.

Fakta:

- De to hold har spillet 36 kampe mod hinanden. Spanien har vundet præcis halvdelen, mens Portugal blot har seks sejre.

- Portugal og Spanien har mødt hinanden fem gange til VM-slutrunder. Spanien har tre sejre i ordinær tid og en i straffesparkskonkurrence, mens den sidste kamp endte 2-2.

- Spanien har ikke spillet uafgjort til en VM-slutrunde siden 2002, hvor det blev 0-0 mod Sydkorea i kvartfinalen.

- Portugal kan blive den fjerde nation til at være forsvarende europa- og verdensmestre samtidig.

Seneste nyt:

Portugal:

Portugiserne må undvære Danilo Pereira til slutrunden, men er ikke ramt af andre nævneværdige skader.

Spanien:

På spillerfronten har der været tvivl om Daniel Carvajal, som har været skadet siden Champions League-finalen. Real Madrid-backen trænede med for nyligt, men bliver formentlig ikke klar til en startplads.

Det største fokus vil nok i stedet ligge hos Fernando Hierro. Den tidligere spanske landsholdsanfører har som tidligere nævnt netop overtaget for Lopetegui, men har han tid nok til at sætte et præg på sit hold?

Hold øje med:

Cristiano Ronaldo (Portugal):

Det er måske det kedelige valg, men ikke desto mindre er det naturligvis Ronaldo, der skal bære portugiserne frem til mere succes. Alt står og falder med Real Madrid-stjernen, som endda skal spille mod flere af sine normale holdkammerater.

David de Gea (Spanien):

I en trup med mange store stjerner er det verdens måske bedste målmand, der står ud som manden, der kan være forskellen på sejr og nederlag, som han har været det så mange gange i løbet af sæsonen for Manchester United.

Forventede startopstillinger:

Portugal (4-4-2):

Rui Patricio

Soares - Pepe - Alves - Guerreiro

Bernardo Silva - Moutinho - Carvalho - Joao Mario

Guedes

Ronaldo

Spanien (4-2-3-1):

De Gea

Odriozola - Piqué - Ramos - Alba

Thiago - Busquets

Silva - Isco - Iniesta

Rodrigo

Praktisk information:

Stadion: Fisht Stadium, Sochi.

Spille-tidspunkt: 15. juni, kl. 20:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: TV 2 | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar