Optakt: Kroatien – Nigeria

0

Den sene kamp lørdag finder sted mellem Kroatien og Nigeria i gruppe D. Læs hele optakten til kampen, der begynder klokken 21:00 her.

Fokus på holdene:

Kroatien:

Kroaterne kan mønstre VM’s måske bedste centrale midtbane med spillere udelukkende fra FC Barcelona (Rakitic) og Real Madrid (Modric og Kovacic). Tilsæt derudover solide klassespillere som Mandzukic (Juventus), Brozovic og Perisic (begge Inter), Badelj (Fiorentina) samt Liverpools Dejan Lovren og det kan være svært at forstå, hvordan Kroatien kunne slutte under Island i kvalifikationen til VM.

Optakten til VM har da også været fin uden at være prangende. Sejre over VM-lande som Senegal og Mexico vidner om et vist niveau, mens det kun er et nederlag til Peru, der skærer i øjnene. Man har derudover også tabt - og fået god matchning - mod Brasilien i Neymars comeback-kamp.

For flere af de førnævnte spillere er det sandsynligvis sidste VM-slutrunde, så der hviler et vist pres på at få det optimale ud af en flok særdeles talentfulde spillere. Siden Kroatien vandt bronze i Frankrig ved slutrunden i 1998, har de aldrig formået at gå videre fra det indledende gruppespil ved en VM-slutrunde.

Nigeria:

Vi kender Nigeria som en stormagt på det afrikanske kontinent. Nigeria er dén nation, der har vundet flest U17 VM-titler (5 gange), men de har endnu ikke formået at viderebringe successen fra ungdomsfronten til seniorfodbolden på internationalt niveau. Deres bedste resultat ved senior-VM er således en ottendedelsfinale, som de har nået tre gange.

Nigeria ankommer til dette VM med en spændende ung trup, der allerede besidder en del rutine fra store europæiske ligaer. VM-optakten har dog været miserabel, hvis man ellers skal lægge noget i testkampe. Fire nederlag i de seks testkampe op til VM og kun én sejr, som de fik mod Polen i slut-marts, er det blevet til - og blandt andet nederlag mod Tjekkiet samt kun uafgjort mod DR Congo.

Denne slutrunde kan derfor komme for tidligt for et ellers uhyre interessant nigeriansk hold, der ellers ikke mangler noget selvtillid frem mod denne slutrunde. Vanen tro ser vi en ukuelig optimisme, som er kendetegnende for mange afrikanske nationer, der har en stor tro på sig selv. Således har holdets offensive profil, Ahmed Musa, udtalt til FIFA’s hjemmeside, at semifinalen er målet for de nigerianske ørne.

Fakta:

- Kroatien og Nigeria har aldrig mødtes tidligere.

- Nigeria har den yngste gennemsnitsalder ved denne slutrunde (25,9 år), mens kroaterne ligger i midten af denne tabel med en gennemsnitsalder på 27,9. I de to landes startopstillinger forventes aldersforskellen at være endnu mere udtalt.

- Denne kamp ses af mange som nøglen til andenpladsen i denne gruppe, som har Argentina som favorit. En eventuel taber af denne kamp vil derfor stå med rigtig dårlige kort på hånden allerede efter første kamp.

Seneste nyt:

Kroatien:

Kroaterne ventes at kunne stille i stærkeste opstilling til denne kamp.

Nigeria:

For Nigeria har 19-årige Francis Uzoho formentlig vundet kampen om at blive førstemålmand, efter at den normale førstekeeper, Enyeama, ikke er blevet en skade kvit.

Leicester-spilleren Wilfred Ndidi har døjet med en skade op til kampen, men han forventes at blive klar.

Nigerias dårlige testform har fået landstræneren, tyske Gernot Rohr, til at eksperimentere med en 3-5-2-formation, selvom de dog forventes at stille op i den vanlige 4-3-3.

Hold øje med:

Ivan Perisic (Kroatien):

Ivan Perisic blev ved VM 2014 kåret til næstbedste spiller i gruppespillet. Han har alle forudsætninger for at blive sat godt op af Rakitic og Modric og er en fremragende kantspiller, der altid er garant for at skabe chancer til sine angribere.

Alex Iwobi (Nigeria):

Arsenal-spilleren, der er nevø til den nigerianske legende og showman, Jay-Jay Okocha, kunne også have valgt at spille for England, men valgte fødelandet, hvilket englænderne er begyndt at ærgre sig over. Har fået et lille gennembrud i Arsenal, men kan potentielt stå over for et internationalt gennembrud ved dette VM.

Forventede startopstillinger:

Kroatien (4-2-3-1):

Subasic

Vrsaljko - Lovren - Vida - Strinic

Rakitic - Brozovic

Kramaric - Modric - Perisic

Mandzukic

Nigeria (4-3-3):

Uzoho

Shehu - Troost-Ekong - Omeruo - Idowu

Ndidi - Mikel

Moses - Etebo - Iwobi

Ighalo

Praktisk information:

Stadion: Kaliningrad Stadium, Kaliningrad

Spille-tidspunkt: 16. juni, klokken 21:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: DR 1 | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar