Oversigt: De fire seedningslag til VM 2014

0

VM fodboldFIFA kunne i dag offentliggøre de fire seedningslag til VM-slutrunden 2014. Disse seedningslag spiller en stor rolle i forhold til grupperne.

FIFA kunne i dag løfte sløret for, hvordan de fire seedningslag er sammensat forud for gruppe-lodtrækningen til VM-slutrunden 2014.

En gruppe består af en nation fra hvert seedningslag. Det betyder, at to hold fra samme seedningslag ikke kan ende i samme gruppe.

De fire seedingslag til VM 2014:

Topseedet: Brasilien, Spanien, Tyskland, Argentina, Colombia, Belgien, Schweiz, Uruguay

Lag to: Chile, Ecuador, Nigeria, Cameroun, Elfenbenskysten, Algeriet, Ghana

Lag tre: Japan, Australien, Iran, Sydkorea, Costa Rica, USA, Mexico, Honduras

Lag fire: Frankrig, Holland, Italien, England, Portugal, Grækenland, Bosnien, Kroatien, Rusland

Som den opmærksomme læser har bemærket, så befinder der sig ni nationer i lag fire samt syv hold i lag to.

FIFA oplyser, at et hold fra lag fire bliver trukket som et hold i lag to. Det skal sikre, at et hold fra samme geografiske område ikke ender i samme VM-gruppe.

Der er dog en undtagelse ved de europæiske nationer. Dem er der 13 hold af i alt, så nogle europæiske nationer bliver altså tvunget til at møde hinanden i gruppespillet.

Foruden de topseedede nationer skal man ikke lægge større vægt på, hvorvidt en nation befinder sig i lag to, tre eller fire. Det er ikke rang-inddelt, men udelukkende for at sikre geografisk adspredelse.

Der bliver trukket lod til de otte grupper på fredag. VM 2014 bliver afviklet i Brasilien fra den 12. juni til den 13. juli 2014.

Skriv en kommentar