Peter Grønborg: Maradona er den største VM-legende

0
Diego Maradona

Foto: Shutterstock

VM-guide.dk har interviewet en række kendte danskere, der har en stor passion for fodbold. I dette interview kan du møde Peter Grønborg fra TV 2.

Peter Grønborg har tidligere været sportsvært på Kanal 5. I dag er han både vært på TV 2 og TV 2 NEWS. I øjeblikket befinder han sig i Brasilien, hvor han reporterer fra i forbindelse med VM 2014.

Hvad er den største VM-oplevelse, som du har haft?

Jeg dækkede VM i Frankrig, og det er svært at vælge mellem Nigeria- og Brasilien-kampen. Nigeria-kampen havde det fantastiske moment, da Michael Laudrup med ydersiden af foden vipper bolden over forsvaret til den netop indskiftede Ebbe Sand, der scorer.

Men Brasilien-kampen var helt fantastisk - utrolig spændende - og selv om Danmark tabte følte man (jeg gjorde i hvert fald) en eller anden stolthed over, at vi havde spillet stort set lige op med M-favoritterne.

Samtidig var det jo trist, at vi var ude - og dobbelt trist at se Michael Laudrup gå ned og aflevere sin trøje til tilskuerne efter kampen - velvidende at det var hans endegyldigt sidste landskamp. Det har ikke været det samme siden!

Hvad er den største VM-fiasko, du har oplevet?

Danmarks nederlag til Spanien i 1986. Ikke bare i Danmark gik vi og sagde, at vi kunne blive verdensmestre - det sagde de sgu også ude i den store verden.

Og så blev vi blæst ud med 5-1. Men hvad nu hvis vi var gået til pausen foran 1-0? Det tænker jeg stadig på af og til.

Hvilken VM-legende er i dine øjne den største?

Altså, jeg kan jo bedst forholde mig til dem, jeg rent faktisk har set spille, og her er jeg ikke i tvivl om, at det er Diego Maradona. Hans VM i 86 er velbeskrevet - men det er sjældent at se én spiller have så stor betydning for et hold, der bliver verdensmester.

To af VM-historiens smukkeste mål mod Belgien og England - og så det måske grimmeste - det med hånden. Men det var en mand, der VILLE vinde VM - og jeg må sige, at det er godt svaret at sige, at det var Guds hånd!

Hvad er dine forventninger til VM 2014 generelt?

Jeg tror, det kan blive et rigtig godt VM. Der er mange spillere, man kan glæde sig til at se, og mange hold, der gerne vil spille fodbold. Tror der bliver noget at se på for tilskuere og tv-seere.

Hvem tror du, der vinder VM 2014?

Det logiske svar er jo Brasilien, det næst-logiske er vel Argentina, eftersom det foregår i Sydamerika, og fordi de har verdens bedste spiller (hvis han er i form). Men det kommer også an på, hvilken linie dommerne lægger. Brasilien spillede meget hårdt ved Confederations Cup sidste år - og jeg forudser at de kan få nogen karantæne-problemer.

Alle tænker nok, at Spaniens æra er forbi - men jeg er nu ikke så sikker. Der er enorme mængder af rutine og talent samlet i det mandskab. Tyskerne nævnes jo også - jeg tror ikke rigtig på det. Og jeg tror slet ikke på Italien, men det gjorde jeg nu heller ikke ved det seneste EM - og her kom de i finalen.

Hvilken underdog tror du, der vil overraske ved VM?

Jeg ved ikke, om man kan sige, at Belgien vil overraske - for alle ved, hvilke enorme kvaliteter, der er i truppen, blandt andre en af verdens bedste spillere, Hazard.

Men outsider-holdene går stort set aldrig hele vejen - det tror jeg heller ikke Belgien gør.

Hvilken nation vil skuffe under VM 2014?

Som mange andre danskere holder jeg altid lidt med England, men jeg er bange for at det kan slutte allerede i indledende runde. Håber det dog ikke - og lykkes det for englænderne at komme videre - ja så er det vel Italien ller Uruguay.

Tror også Holland kan få svært ved at slutte foran Chile i Gruppe B (jeg antager at Spanien vinder puljen).

Hvem bliver topscorer ved VM 2014?

Ronaldo, Neymar, Messi - bop, bop, bop - Messi!

Hvilken spiller vil overstråle alle andre under VM 2014?

Bop, bop, bop - Messi!

Hvilket talent skal vi holde et særligt øje med ved VM?

Jeg tror, Hazard kommer til at spille et fantastisk VM, men ham kan man vel dårligt kalde et talent længere.

Hvilken spiller vil skuffe under VM 2014?

Wayne Rooney.

Hvordan lyder din evaluering af Danmarks manglende VM-billet?

Danmark havde ganske enkelt ikke kvaliteterne til at være med. Vi har to rigtige klassespillere - Agger og Eriksen - og så en halv - Bendtner - når det tager ham (og det gør det alt for sjældent).

Det er ikke nok til at komme til VM. Jeg synes dog, det ser ud til, at der kommer spændende nye navne til i den næste kvalifikation.

Skriv en kommentar