Sjove, interessante og nervepirrende øjeblikke i VM-historien

0

Foto af Jannik Skorna CC0 1.0

VM er som regel en seriøs og meget prestigefyldt sportsbegivenhed med en kæmpe tilskuertiltrækning og stor mediebevågenhed. Der kommer fodboldstjerner fra hele verden, som samles og kæmper for at blive det bedste hold i verden.

Der er rigtig mange fremragende og overmenneskelige præstationer, rørende øjeblikke og chokerende øjeblikke, der samler os alle. Der er ikke noget som en slutrunde til at bringe os alle tættere sammen og bringe alle følelserne frem. Men der er også sket en hel del sjove, finurlige og ligefrem morsomme øjeblikke i VM-historien – og det er netop disse øjeblikke, vi skal kigge lidt nærmere på og more os over i denne artikel.

Sjove facts

Fodboldhistorie er fascinerende og der er mange gode anekdoter. For eksempel er historien om VM-bolden ret fascinerende og ligeledes er historien om det eftertragtede VM-trofæ en, der er værd at vide noget mere om. Der er mange sjove øjeblikke i sportsbegivenheder generelt og der er mange sjove facts. Vidste I for eksempel, at den højtrangerede PokerStars Pro-spiller Ramon Colillas plejede at spille fodbold? Eller at man tilbage i 50’erne ikke brugte straffesparkskonkurrence til at afgøre en uafgjort kamp?

I stedet trak man lod om mesterskabstitlen! Der er også den sjove historie, at svenskeren Stefan Schwarz nok havde det mest finurlige punkt i sin kontrakt med Sunderland nogensinde. Der stod nemlig, at han ikke måtte rejse ud i rummet. Schwarz ville nemlig gerne være astronaut og hans ønske var så stort, at klubben fandt det vigtigt at inkludere i hans kontrakt, at det altså ikke måtte være et karriereskifte, han måtte forfølge, mens han spillede for Sunderland.

Skæve historier, der er lige på kanten

Foto af Omar Ram CC0 1.0

Der er nogle historier, der er så utrolige, at det lige er før, man tvivler på dem. Men ikke desto mindre er disse historier helt sande. I 1994 havde Colombias landshold ikke nogen førstemålmand til VM, fordi deres målmand, René Higuita, sad i fængsel for kidnapning.

Og i den famøse VM-kvartfinale mellem England og Argentina skete der noget helt ekstraordinært. Den argentinske spiller Antonio Rattin blev nemlig udvist, men han nægtede pure at forlade banen. Efter hele syv minutters forsøg på at få ham udvist, blev han fysisk fjernet fra banen af politiet, mens tilskuerne kastede en regn af chokoladebarer ned over ham. Som om det ikke var absurd nok, så samlede Rattin chokoladebarerne op og spiste dem, mens han blev eskorteret af banen.

Frankrig er gode til fodbold. Det er vist et faktum, som alle har accepteret – og franskmændene selv. Derfor havde de selvfølgelig regnet med at nå langt til VM-slutrunden i 1966. Slutrunden blev denne gang holdt i England og det franske landshold var bange for, at de ikke kunne få ordentlig vin i England og derfor medbragte de selv hele 1500 liter rødvin. Det var en kæmpe mængde, som nok kunne have holdt hele slutrunden ud. Desværre for Frankrig røg de dog ud i den indledende runde.

Svære situationer kræver modige valg

Nogle situationer er så absurde, at det kan være svært at vide, hvordan man skal reagere. Sådan måtte den nordkoreanske kommentator have haft det, da den første fodboldkamp nogensinde blev vist live i det ellers ret så lukkede land. Kampen var mellem Nordkorea og Portugal ved VM i Sydafrika i 2010. Korea tabte hele 7-0 og da stillingen stod 4-0 var kommentatoren stille i hele 30 minutter. Larmende stilhed. Da kampen var ovre, konstaterede han tørt, at Portugal vandt og nu har fire point. Herefter fyldtes skærmen af billeder af Nordkoreas store leder, Kim Jong-un.

Ved den samme VM-slutrunde i 2010, måtte de nordkoreanske fans ikke rejse ud og se kampen og derfor gav det nordkoreanske fodboldforbund 1000 billetter væk til Kina. Dermed kunne de kinesiske fans tage af sted – selvfølgelig med den betingelse, at de tog ud og støttede Nordkoreas landshold.

Til slut har vi den spektakulære kamp mellem Frankrig og Kuwait ved VM i 1982. Her scorede Frankrig et mål og prompte stormede en rasende præsident fra Kuwait ind på banen og klagede med store ord over bedømmelsen. Det endte med, at den russiske dommer, som ellers havde dømt målet som værende gyldigt, annullerede målet igen. Det var et helt absurd optrin og endnu mere absurd var det, at Frankrig alligevel vandt 4-1. Dermed kan det siges, at optrinnet var helt unødvendigt.

Hvad bringer fremtiden mon?

Der er selvfølgelig mange flere sjove episoder fra VM gennem tiden og mon ikke de fremtidige slutrunder også kommer til at bringe en hel del morsomme og absurde øjeblikke?

Skriv en kommentar