Torben Aakjærs blog: Mit foreløbige VM-hold

0

VM-guide.dk's blogger, Torben Aakjær, har sat sig for at danne et VM-hold med de spillere, som har gjort det bedst ved gruppespillet - med Aakjærs briller.

Gruppekampene er nu et overstået kapitel, og vi er klar til knockout kampene, som for mange reelt først er hvor VM starter, og det har indtil videre været småt med overraskelser, men derimod må man sige at der har været en vaskeægte sensation, da de forsvarende tyske verdensmestre sluttede sidst i gruppe F, og dermed ikke kvalificerede sig videre fra gruppespillet, hvilket for dem ikke er sket siden 1938.

Med baggrund i de hidtidige afviklede kampe, har jeg sat mig ned og sammensat et hold, bestående af de spillere jeg indtil videre vurderer har gjort det bedst for deres land, og tro mig, det var bestemt ikke en enkel opgave. Efter længere tids vurderinger, fik jeg kogt relevante navne ned til disse 27 navne:

Målmænd: Guillermo Ochoa, Fernando Muslera, Thibaut Courtois, Kasper Schmeichel og Yann Sommer.

Forsvar: John Stones, Diego Godin, Simon Kjær, Toby Alderweireld, Thiago Silva, Davinson Sanchez, Dejan Lovren, Andreas Granquist og Jose Gimenez.

Midtbane: Eden Hazard, Philippe Coutinho, Luka Modric, Thomas Delaney, Kevin De Bruyne, James Rodriguez, Marcelo Brozovic, Ivan Rakitic, Isco og David Silva.

Angreb: Harry Kane, Romelu Lukaku og Cristiano Ronaldo.

Overvejelser på målmandsposten:

På målmandsposten fik jeg efterhånden fiflet mig frem til Yann Sommer fra Schweiz, som har stået overfor svære modstandere som Serbien, og ikke mindst Brasilien, men som trods et skrøbeligt forsvar foran sig, alligevel har holdt sit hold inde i kampen om en af de to kvalifikationsgivende pladser.

Hans nærmeste konkurrent var Uruguays Fernando Muslera, der som den eneste keeper til dette VM indtil videre har holdt buret rent, men det skyldtes mindst ligeså meget turneringens nok stærkeste forsvar foran ham, med de to Atletico Madrid spillere, Godin og Gimenez.

Også Schmeichel var inde i overvejelserne, som det fremgår, men han må i denne omgang nøjes med at placere sig som nr. 3 på linie med Ochoa fra Mexico og Courtois fra Belgien, men det er vel heller ikke så skidt endda.

VALGT: Yann Sommer (Schweiz)

Overvejelser om forsvaret:

Her har jeg, som det fremgår, udvalgt 9 spillere, og pudsigt nok er alle centralt placerede, hvilket selvsagt tvinger mig til at stille med et 3 mands forsvar, som dog må undvære deres wingbacks, i det holdet, som det fremgår længere nede, er meget offensivt opstillet, men det vil den neutrale tilskuer nok nyde.

For at starte med dem jeg i sidste ende sorterede fra, kan jeg begynde med Englands John Stones, som indtil videre har været en positiv overraskelse for sit land, efter at han det meste af foråret primært har siddet på bænken for sit klubhold, Manchester City. Men i landsholdstrøjen er han steppet op, og har bl.a. med hård hånd styret den urutinerede Maguire og den om muligt endnu mere uerfarne keeper, Pickford.

Også Alderweireld, der normalt står i skyggen af Kompany og Vertonghen, har spillet en stærk slutrunde indtil videre, ligesom Dejan Lovren fra Kroatien og Davinson Sanchez fra Colombia har været rene fornøjelser, men dog på målstregen er blevet udkonkurreret af først og fremmest Diego Godin, der i mine øjne indtil videre har været VM’s stærkeste centrale forsvarsspiller, og med usvigelig sikkerhed, sat en tyk streg under den verdensklasse, han i flere år har besiddet. Godin har styret sin unge klubkammerat, Gimenez så godt, at også denne var i spil til holdet, men jeg har ikke kunnet se bort fra Simon Kjær og Thiago Silva, så sammen med Godin, bliver det min trio.

Kjær har, sammen med Delaney, været Danmarks bedste spiller, og hvorfor jeg placerer ham på dette hold, er simpelthen fordi han, til trods for at han først mistede sin vanlige makker (Bjelland), og dernæst har spillet med yderligere to (AC og Zanka), men alligevel har formået at holde det danske forsvar næsten dirkefrit.

Han har været uhyre stærk i duelspillet, haft total kontrol med offside fælderne, og hans lange afleveringer frem i banen har været eminente. Hans makker bliver den aldrende, men stadig uhyre elegante Thiago Silva, der i denne turnering virkelig har fået sin anden ungdom. Udover mål, har han kittet et noget offensivt forsvar sammen, og hans fine løb op igennem banen, med bolden på fødderne, som en anden Beckenbauer, er til enhver tid en nydelse.

VALGT: Thiago Silva (Brasilien), Simon Kjær (Danmark) og Diego Godin (Uruguay).

Overvejelser om midtbanen:

Her har jeg noteret 10 navne ned, og da der skal bruges 5 på mit offensivt indstillede mandskab, har jeg sorteret følgende kvintet fra: Philippe Coutinho, der til det sidste kæmpede med Rakitic om en plads på holdet. Jeg sorterede Coutinho fra, fordi han ikke har været lige så synlig i alle Brasiliens kampe, og endvidere har lidt af at være presset af at skulle aflevere til Neymar for ofte, hvilket i perioder har ødelagt hans eget spil. Thomas Delaney var også i spil, men trods sit hidtil store bidrag til Danmarks kvalifikation, kunne han trods alt ikke hamle op med navne som Modric og James, ikke mindst på det offensive parameter.

Brozovic, Isco og David Silva pressede sig også på, men det blev i sidste ende Rakitic, Modric og De Bruyne, der sammen med Hazard og James, snuppede de 5 pladser. Rakitic har været utrolig stærk, også defensivt, hvilket normalt ikke er hans force, og hans samarbejde med turneringens nok bedste spiller indtil nu, Modric, har været afgørende for Kroatiens formåen.

Samarbejde kan man bestemt også sige at De Bruyne og Hazard har evnet, og fortsætter den offensive duo på samme måde resten af turneringen, kan Belgien godt komme virkelig langt, hvilket mange jo også har tippet før turneringen. Måske skal det endelig lykkedes for "Djævlenes" gyldne generation, hvor Chelsea og Manchester City-stjernerne i den grad er de førende navne.

James Rodriguez, der ved sidste VM dukkede op af næsten ingenting, har i den grad formået at fighte Colombia frem til deres hidtidige point, og han fortjener på baggrund af sit løbepensum, overblik og hans fantastiske pasninger, en plads på mit hold.

VALGT: Eden Hazard (Belgien), Kevin De Bruyne (Belgien), Luka Modric (Kroatien), Ivan Rakitic (Kroatien) og James Rodriguez (Colombia).

Overvejelser om angrebet:

Som det fremgår, har jeg kun anført 3 spillere, og den jeg sorterer fra, er superstjernen Ronaldo, der selvom han startede fantastisk i den hidtil bedste kamp under dette VM (efter min mening) mod Spanien, så er han sidenhen blegnet en del, og i den sidste kamp i gruppen var han totalt usynlig, og man kan på hans og Portugals vegne frygte at alderen efterhånden har indhentet ham.

Det koster pladsen på mit hold, som i stedet udgøres af turneringens hidtil mest målfarlige spillere, Kane og Lukaku, der udover mål, også har bidraget stærkt til respektive hold succes, og i sidste ende ikke er til at komme udenom på holdet.

VALGT: Romelu Lukaku (Belgien) og Harry Kane (England).

Holdet kommer herefter til at se således ud, i en uhyre offensiv opstilling, hvor der virkelig stilles krav til målmand og de 3 forsvarsspillere, men de har min fulde støtte, og jeg tror på dette hold, ikke mindst offensivt.

Indlægget er udelukkende udtryk for bloggerens egne holdninger.

Kort om Torben Aakjær:

Torben Aakjær har et indgående kendskab til fodboldens verden, efter at have arbejdet i den i knap 20 år. Han har bl.a. været scout i Herfølge BK, Hamburger SV og Manchester United. I øjeblikket arbejder han som rådgiver for den brasilianske klub, Sport Club Corinthians Paulista.

Skriv en kommentar