Torben Aakjærs blog: De 19 største talenter ved VM 2018

Torben Aakjærs blog: De 19 største talenter ved VM 2018

0

VM-guide.dk's blogger, Torben Aakjær, giver her sit bud på de 19 mest interessante talenter ved VM 2018 i Rusland. Læs hele listen og lær mere om profilerne her.

Når VM skydes i i gang i Rusland, er det 20. gang dette enorme fodboldarrangement finder sted, og med undtagelse af ganske få gange har vi beskuere været så heldige, at der undervejs i slutrunderne er dukket et ekstra ordinært stort talent op, som måske siden da tilmed har udviklet sig til en vaskeægte verdensstjerne.

Der er som udgangspunkt altid en hel del yngre spillere med, men langt fra alle sammen har det, som skal til for at udvikle sig til en vaskeægte verdensstjerne, og apropos verdensstjerne hvad er så mere nærliggende end at starte med selveste Pelé, der som blot 17-årig fik sit helt store gennembrud, da han og Brasilien røg til tops, i øvrigt for første gang.

Allerede som 16-årig havde Pelé fået debut for Brasilien, men skader, og generel mistro til at en så ung fyr kunne stå for presset, var tæt på at medføre, at verdensfodbolden ikke havde fået den åbenbaring, som Pelés præstationer nærmede sig dengang i Sverige. 6 mål, heraf de 5 scoret i de to sidste kampe, betød, at han blev næstmest scorende spiller under hele VM og for at understrege, at det bestemt ikke var en enkelt opblomstring, gentog han og Brasilien VM-guld-kunststykket i både 1962 og 1970, som i øvrigt blev legendens sidste VM.

Ingen andre spiller har hverken før eller efter opnået at blive verdensmester hele tre gange, men selvom ingen af de fremtidige unge spillere nærmede sig Pelé, så må det bestemt være på sin plads at nævne 18-årige Gianni Rivera, der som 18-årig fik sit gennembrud for Italien og 20-årige Franz Beckenbauer, der var tæt på at blive verdensmester med Vesttyskland i første hug under slutrunden i 1966, men som bekendt måtte nøjes med sølv. Den eminente forsvarsspiller snuppede dog VM som 29-årig i 1974, hvor han var kaptajn, så han var alligevel nok tilfreds med karrieren alligevel.

Ligesom Beckenbauer, Rivera og Pele kender de fleste ganske givet Mario Kempes, den langhårede angriber, der bankede Argentina til deres første VM-guld i 1978, men de færreste erindrer formentlig, at han en noget mere studset type var med til VM også i 1974, hvor han blot var 19 år. Og hvad med Norman Whiteside? Den alsidige angriber fra Nordirland, som fik sit helt store gennembrud under VM 1982, og som i mange år derefter, dog primært for sit klubhold, Manchester United, demonstrerede sine evner.

Ronaldo, ham fra Brasilien, kunne have gentaget kunststykket fra sin landsmand Pele, da han også blot var 17 år, da han var med til VM i 1994, men selvom Brasilien vandt det VM, fik han aldrig debut, og ligesom Beckenbauer, måtte han vente til, han blev lidt ældre, og som 25-årig vandt VM i 2002.

Og kigger man på spillere, der godt nok ikke har vundet VM, men bestemt har vist, at de senere hen blev verdensstjerner, så kan man ikke komme udenom Ronaldo fra Portugal, Luka Modric, Wayne Rooney, Sergio Ramos, Cesc Fabregas og Lionel Messi, mens Lukas Podolski rent faktisk vandt VM senere hen, alle i en alder mellem 17-21 år var med til VM første gang i 2006, og fire år senere var det Thomas Müller, der var den unge stjerne, mens 2014 første gang viste os navne som Paul Pogba, Raphael Varane, Romelu Lukaku og Joel Matip, der alle var tæt på teenagealderen eller i slutningen af den.

Hopper vi tilbage til 2010, var det forresten også der, hvor vores egne Simon Kjær og Christian Eriksen, på henholdsvis 21 og 18 år, for første gang shinede under en VM slutrunde, og begge er jo med igen nu i Rusland.

Men ét er historie, noget andet er nutid, og naturligvis vil der også til det forestående VM kunne opleves nye potentielt kommende stjerner, og derfor har jeg herunder anført de 19 spillere, som jeg personligt glæder mig mest til at se i Rusland.

Spillerne er anført i tilfældig rækkefølge, og data er opgjort pr. 2.6.18.

Ramadan Sobhi (årg. 97/21 år) - Egypten

Placering på banen: Venstre wing/midt, offensiv midt
Klub: Stoke City
A-landskampe/mål:
19/6

Spilleren med det meget tidstypiske fornavn er en relativ høj (omkring 184 cm.) spiller, der befinder sig bedst på venstrekanten, hvor han med sit glidende løb kan sætte et par modstandere af og hugge på kassen. Sobhi skiftede til Stoke tilbage i 2016, hvor han blev købt for 5 millioner euro fra sin barndomsklub Al Ahly, med hvem han bl.a. havde vundet det egyptiske mesterskab to gange.

Sin unge alder til trods har han hurtigt etableret sig i den fysisk prægede Premier League og har allerede rundet 40 kampe for sit klubhold, hvori han har scoret to mål.

Rodrigo Bentancur (årg. 97/21 år) - Uruguay

Placering på banen:Central midt offensiv/defensiv
Klub: Juventus
A-landskampe/mål: 6/0

Den 188 cm. høje og ranglede midtbanemand blev hentet til de italienske mestre, Juventus, sidste sommer for knap 10 millioner euro, og herudover har hans gamle klub, Boca Juniors, sikret sig 50% af alle fremtidige salg på Bentancur, som i sit hjemland regnes for fremtidens styrmand for "Le Celeste".

Om han også opnår en sådan status i Juve, er endnu for tidligt at spå om, men til trods for visse startproblemer i Italien opnåede han alligevel 20 kampe i den netop overståede mesterskabssæson, dog primært som indskifter, og endnu må han indse, at spillere som Claudio Marchisio, Sami Khedira og Miralem Pjanic står foran i køen om spilletid. Og såfremt ingen af disse sælges til næste sæson, og/eller såfremt Juve køber nye folk til midtbanen, kan det tænkes, at Bentancur udlejes til en mindre Serie A-klub.

I Rusland kan vi godt forvente, at den elegante midtbanespiller er blandt de startende for Uruguay, der bestemt ikke regnes for VM-favoritter, men dog en fodboldnation, der med held og dygtighed kan komme blandt de sidste otte.

Amine Harit (årg. 97/20 år) - Marokko

Placering på banen: Wing højre/venstre, offensiv midt
Klub: Schalke 04
A-landskampe/mål:
3/0

Harit er ikke speciel stor, men til gengæld lynende hurtig, hurtig på fødderne og teknisk er han særdeles dygtig. Og selvom ikke mange spillere fra Marokko slår igennem i Bundesligaen, har han hurtigt etableret sig i Schalke 04, hvor han har spillet i seneste sæson og her fik hele 31 kampe.

Han blev født i den franske by Pontoise og spillede op igennem ungdomsårene for forskellige franske klubber, herunder et års tid i PSG, og fra U18 til og med U21-landsholdet har han repræsenteret sit fødeland – herunder ikke mindst, da Frankrig i 2016 blev U19-europamestre. Her var Harit på hold med bl.a. Kylian Mbappe og den franske landskampsrekordholder samt vinder af såvel EM som VM, Lillian Thurams søn, Marcus.

Allerede i teenagealderen forsøgte Marokko at lokke ham til sig som landsholdsspiller, men det var først i efteråret 2017, at han endeligt besluttede sig for at repræsentere Marokko, og dermed gik han ikke i fodsporene på spillere som Marouane Fellaini, Adil Rami og Karim Bellarabi, der alle tre kunne have spillet for det nordafrikanske land, men som i stedet valgte henholdsvis Belgien, Frankrig og Tyskland.

Ousmane Dembélé (årg. 97/21 år) - Frankrig

Placering på banen: Højre wing
Klub: FC Barcelona
A-landskampe/mål:
11/2

For absurde 105 millioner euro + mulighed for op til yderligere 40 millioner euro solgte Dortmund deres unge superstar til Barcelona sidste sommer, og selvom han i kortere perioder har vist glimt af sine uomtvistelige evner med bolden, vil det være synd at påstå, at superteknikeren ligefrem er slået helt igennem i den spanske storklub endnu.

Dembélé er bedøvende ligeglad med, hvilken fod han dribler, afleverer eller skyder med, og har sågar udtalt, at han end ikke tænker over det undervejs i kampen. Det er selvklart ikke mange forundt at have dette særlige talent, og når man dertil lægger hans speed, relativt fine kropsstyrke og overblik, begynder man at forstå, hvorfor hans tidligere chef i den mindre franske klub, Lens, Michael Silvestre, engang sammenlignede ham med Cristiano Ronaldo. Med al respekt for Dembélé er der dog et (stort) stykke vej op endnu til super verdensstjernen, men når man allerede spiller regelmæssigt i mægtige Barcelona som 97’er, ser det vist ikke helt sort ud, og det forestående VM kan måske blive hans helt store mulighed for at vise sig frem på verdensscenen, såfremt han da starter inde på et meget stærkt fransk landshold.

Kylian Mbappé (årg. 98/19 år) - Frankrig

Placering på banen: Højre wing, angriber, venstre wing
Klub: AS Monaco - (pr. 1.7.18 PSG)
A-landskampe/mål:
14/3

De fleste forventer, at Mbappé bliver den kommende helt store verdensstjerne, og en af dem, som skal tage over for superspillere som Messi og Ronaldo på den helt store scene, og selvom Mbappé endnu blot er teenager, hersker der ingen tvivl om hans evner, der da også medførte, at han fortjent blev kåret til "Golden Boy" sidste år i Europa, selvom konkurrenterne var ældre end ham.

Han er sindssyg hurtig, aggressiv, pågående og fysisk stærk, og mange havde forventet, at Real Madrid blev hans nye klub, da det hurtigt stor klart, at Monaco var for lille en adresse til ham. Men PSG ville det anderledes, og i en suspekt lejeaftale har den franske storklub sikret sig super talentet på en lejekontrakt, med forkøbsret, til en makaber pris på op imod 170 millioner euro.

Mange, herunder undertegnede, rynker dog på næsen af, at en så potentielt fantastisk spiller skal henslæbe flere år i en, med al respekt for Ligue 1, svag liga, i mange år frem, og man må håbe, Real Madrid gør alvor af rygterne og køber ham fri fra sin kontrakt, uagtet at det nok ikke bliver for småpenge.

Mbappé kan virkelig smadre igennem til det kommende VM, hvor han med sikkerhed starter inde i det franske 3-mands angreb.

Lucas Hernandez (årg. 96/22 år) - Frankrig

Placering på banen: Venstre back, central forsvar
Klub: Atletico Madrid
A-landskampe/mål:
3/0

Den hurtige venstre back er hurtigt blevet en af Europas mest lovende på sin position, og det forventes, at der måske under eller efter VM bliver rift om hans signatur, selvom han allerede nu repræsenterer en større klub, Atletico Madrid, for hvem han har spillet, siden han blot var ti år.

Lucas er ud af en ren fodboldfamilie, hvor far Jean-Francois selv havde en fin klub karriere i større franske klubber, mens Lucas` lillebror, Theo, spiller i Real Madrid, og således netop har været med til at vinde Champions League.

Lucas har endnu ikke vundet Champions League, men han har været tæt på og fik sølv tilbage i sæsonen 2015/16, mens han og klubben var heldigere/dygtigere i den mindre prestige fyldte turnering, Europa League, hvor de for kort tid siden som bekendt vandt finalen over Marseille – klubben, som i øvrigt er fra Lucas` fødeby i Frankrig.

Der er hård konkurrence på det stærke franske landshold, og Lucas skal kæmpe indædt for sin startplads med ikke mindst Benjamin Mendy fra Manchester City, som dog har været ude i længere tid pga. et ødelagt korsbånd.

I seneste landskamp mod Italien viste Lucas særdeles lovende takter, så der bliver spænding til det sidste om, hvem landstræner Didier Deschamps vælger til startopstillingen.

Marco Asensio (årg. 96/22 år) - Spanien

Placering på banen: Venstre wing, offensiv midt, højre kant
Klub: Real Madrid
A-landskampe/mål:
10/0

Den venstrebenede tekniker, som kom til Real Madrid i starten af sin seniorkarriere, har længe været spået det helt store gennembrud – ikke mindst efter at han var med til at vinde U19-EM med Spanien i 2015, hvor han blev kåret til "Golden player" foran navne som Kingsley Coman, Timo Werner og Leroy Sane m.fl., og sin unge alder til trods har han allerede sikret sig to Champions League-trofæer med Real Madrid, hvor han tilmed scorede i forrige sæsons finale.

Selvom han efterhånden har opnået 55 kampe i La Liga for Real Madrid, er han dog endnu ikke stensikker på sin plads, og ligesom på landsholdet, er det Isco, han primært kæmper om spilletid med, selvom de ikke helt dækker de samme pladser.

Måske bliver VM hans endelige gennembrud som seniorspiller, og når man kender en smule til den korte lunte, der findes i Real Madrid, skal han nok til at blive stjernespiller her, for ellers er hans dage talte som Real Madrid-spiller, selvom det lyder utroligt, når man ser på, hvor dygtig en spiller han vitterligt er.

Giovani Lo Celso (årg. 96/22 år) - Argentina

Placering på banen: Central midt defensiv/offensiv
Klub: PSG
A-landskampe/mål:
4/0

En af de få yngre spillere i Argentinas aldrende VM-trup, og en spiller som man i det forvente land har store forventninger til på sigt, hvor han i manges øjne skal overtage landskampsrekordholderen og legenden Javier Mascheranos plads på landsholdet, dvs. som den defensive styrende midt, en placering som altid har været betragtet nærmest på linie med den magiske 10’er i argentinsk fodbold, og som tidligere har været styret af navne som Rattin, Redondo, Gallego, Cambiasso m.fl.

Hvor de fleste hold spiller med en reel defensiv midt, ser man ofte hos Argentinas landshold, at der spilles med to "5’ere", hvoraf den ene typisk er en holding midfielder, og den anden er noget mere fri uden dog at kunne sige, at vedkommende nærmer sig 8’er-positionen.

Det er bestemt ikke utænkeligt, at Sampaoli påtænker at placere både Mascherano og Lo Celso side om side på den bagerste midtbane. Både fordi den aldrende Mascherano ikke er verdens hurtigste længere, men også fordi holdet med ekstreme offensive navne som Di Maria, Dybala, Messi m.fl. skal have noget af et bolværk at stå imod med foran et ikke alt for imponerende forsvar og en endnu mindre imponerende keeper.

Lo Celso har spillet fast i sin franske klub i seneste sæson og har her demonstreret høj klasse i hovedparten af sæsonen. Dog så man i slutningen, ikke mindst i Champions League, at han endnu mangler en del for at nærme sig den absolutte elite på den defensive midtbane position, men VM kan måske blive hans helt store chance for at slå afgørende igennem og være med til at føre Argentina helt til tops!

Wilfred Ndidi (årg. 96/21 år) - Nigeria

Placering på banen: Central midt defensiv, central forsvar
Klub: Leicester City
A-landskampe/mål:
16/0

Den fysisk stærke defensive midtbanemand var rent faktisk en af de spillere, undertegnede havde set frem til at besigtige i forbindelse med U17-VM i Dubai tilbage i 2013, men han og en anden spiller blev nægtet at spille turneringen, da man på daværende tidspunkt var i tvivl om hans rigtige alder. Ikke desto mindre vandt Nigeria det VM i en kvælende varm ørken, men det er en helt anden historie.

Ndidi har derfor ikke været meget omkring U-landsholdene i Nigeria, og først som senior fik han sit gennembrud og har nu i nogle år været fast mand på A-landsholdet og ventes at blive en af nøglespillerne for det afrikanske land til VM.

Han er en stor kleppert på lige under 190 cm., og i Premier League, hvor han nu har spillet to sæsoner for Leicester City, er han stensikker på holdetkortet.

Gabriel Jesus (årg. 97/21 år) - Brasilien

Placering på banen: Angriber
Klub: Manchester City
A-landskampe/mål:
15/9

Sammen med Mbappe, Sane, Rashford og Alli er den unge Manchester City angriber helt sikkert en af de mest kendte yngre spillere til VM, hvor han forventes at danne angreb med Neymar, hvis da ikke denne placeres i en fri rolle bag ham.

Jesus kom forrige år til engelsk fodbold, men en skade ødelagde hans første tid i Manchester City, med hvem han blev engelske mestre i den netop overståede sæson, og med 13 mål i sine 29 kampe var han i allerhøjeste grad en af de vigtige spillere, selvom han i lange perioder måtte nøjes med reservetjansen for Agüero.

Den hurtige brasser var med på det vindende Brasilien-hold fra OL 2016, hvorunder han bl.a. spillede sammen med Neymar, Marquinhos og Renato Augusto – en trio, der også er med til VM i Rusland.

Andrija Zivkovic (årg. 96/21 år) - Serbien

Placering på banen: Offensiv midtbane, højre/venstre kant
Klub: Benfica
A-landskampe/mål:
9/0

Den lille tekniker er nok især kendt fra Football Manager-spillet, hvor han længe var rangeret som "Wonderkid", men det er ligesom denne spådom ikke helt er gået i opfyldelse (endnu) i det virkelig liv, hvor han indtil videre må "nøjes" med at spille for Benfica, med hvem han vandt mesterskabet i forrige sæson.

I 2015 var han med på det serbiske landshold, som sensationelt vandt U20-VM efter finalesejr over Brasilien (2-1), og herefter syntes verden åben for den lille tekniker, som dog har haft svært ved at leve op til de høje forventninger.

Måske bliver VM i Rusland gennembruddet for Zivkovic, hvis ikke risikerer han at blive en del af den endeløse liste af navne over offensive super talenter fra især de jugoslaviske lande, som aldrig for alvor blev det helt store.

Breel Embolo (årg. 97/21 år) - Schweiz

Placering på banen: Angriber, højre wing, offensiv midt
Klub: Schalke 04
A-landskampe/mål:
23/3

Den høje mørke angriber slog igennem med et brag i fodboldens verden for et par år siden, hvor han efter tre mesterskaber på stribe med barndomsklubben FC Basel blev købt af Schalke 04 formedelst 20 millioner euro, men en skade relativt hurtigt efter han ankom til tysk fodbold satte angriberen noget tilbage, og først for nylig er man begyndt at se nogle af de takter, der tidligere hen fik folk til at omtale ham som en ny Drogba-type på den internationale scene.

Han er 185 cm. høj, hurtig, og skyder som en hest med sit højre ben, og teknikken er bestemt heller ikke skidt, omend det nok er her han bør forbedre sig mest, såfremt han skal videre fra Schalke 04, hvilket ambitionerne givetvis tilsiger.

Timo Werner (årg. 96/22 år) - Tyskland

Placering på banen: Angriber
Klub: RB Leipzig
A-landskampe/mål:
12/7

Denne unge tyske angriber husker jeg, som var det i går, da jeg overværede en U17-landskamp på Brøndby stadion for nogle år tilbage. Selvom han var et-to år yngre end hovedparten af med- og modspillere, var han markant banens bedste, og med spænding rejste jeg til Polen nogle måneder efter og fulgte ham mere intenst i en U17-træningsturnering, og igen blev jeg ikke skuffet.

Werner er en bastant angribertype, der er svær at bringe ud af kurs, og som kan sætte fra overfor langt de fleste af sine modstandere. Han ved bestemt, hvor målet står, som er bedst illustreret ved, at han er den yngste spiller nogensinde til at score to mål i en Bundesliga-kamp.

Han var oprindelig en del af Stuttgarts akademi, men blev for et par år siden køb af RB Leipzig, for hvem han siden har scoret ikke færre end 34 mål i 63 kampe i den bedste tyske række, og alene hans tal på A landsholdet viser en del om hans formåen.

I 2012 blev han kåret til vinder af den særdeles prestigefyldte "Fritz Walther guldmedalje" i U17-årgangen – en pris, der tidligere er uddelt til bl.a. Mario Götze, Emre Can og Leon Goretzka, og indtil videre har han levet op til forventningerne, og meget skal således gå galt, såfremt han ikke er frontangriber for Tysklands hold i Rusland. RB Leipzig er næppe hans sidste klubdestination!

Youri Tielemans (årg. 97/21 år) - Belgien

Placering på banen: Central midt, defensiv/offensiv
Klub: AS Monaco
A-landskampe/mål:
7/0

Playmakeren fra Monaco, som kom til Fyrstendømmet sidste sommer fra barndomsklubben RSC Anderlecht, er en af de spillere, som man i Belgien anser som fremtidens mand for "De Røde Djævle", som landsholdet kaldes.

Tielemans har i flere sæsoner spillet fast seniorfodbold, og det var ventet af en af de større klubber i England ville købe ham efter stærke præstationer for Anderlecht – også på den internationale scene. Men i stedet slog Monaco til og sikrede sig midtbanemanden med de præcise pasninger og det eminente overblik for beskedne 25 millioner euro.

Monaco har ved mange lejligheder vist sig som en fremragende rugekasse for kommende storspillere, så der er ingen tvivl om, at Tielemans her er i gode hænder, og han får masser spilletid, hvilket er mere tvivlsomt til VM, hvor han ikke aktuelt regnes for en af starterne på Martinez’ landshold.

Dele Alli (årg. 96/22 år) - England

Placering på banen: Central offensiv midt, venstre midt
Klub: Tottenham Hotspur
A-landskampe/mål:
23/2

Alli er en af de få yngre spillere i England, som man med rette kan stille store forventninger til, og en af de yderst få unge englændere, som får regelmæssigt med spilletid på et af top-6-mandskaberne, hvilket er en af det engelske landsholds store udfordringer.

Han kom til Tottenham for tre sæsoner siden og har været fast mand hele tiden efter fire sæsoner i League One for Milton Keynes. Men ligesom de øvrige Tottenham-spillere kniber det med trofæer for ikke at sige, at han ikke har vundet noget som helst med holdet undervejs, og netop dette kæmpe problem kan blive en af årsagerne til, at han lokkes mod mere lukrative steder, hvor chancen for højere løn og titler kan udleves.

Individuelt har han vundet en hel del – ikke mindst PFA player of the year-titlen både i sæsonen 2015/16 og 2016/17, og han har nu i fire år spillet regelmæssigt for England, hvor man må forvente, at den alsidige midtbanespiller starter inde på Southgates ambitiøse mandskab i Rusland.

Marcus Rashford (årg. 97/20 år) - England

Placering på banen: Angriber, venstre wing
Klub: Manchester United
A-landskampe/mål:
17/2

Rashford kom til Manchester United allerede som 7-årig og debuterede for klubbens bedste hold i Premier League som teenager, og ret hurtigt blev det klart, at man i den lynhurtige offensivspiller havde en potentielt kommende topspiller.

Også for England har den unge fyr været et aktiv, og i sin debut for landsholdet scorede han, hvilket gjorde ham til den yngste målscorer for et engelsk A landshold nogensinde – en rekord, der havde stået siden 1938.

I Rusland forventes det, at Rashford placeres i angrebet med holdets stjerne, Harry Kane, hvis han da ikke sættes ud på den venstre kant, som nok reelt er hans favoritplads og klart den plads, han spiller mest for Manchester United.

Davinson Sanchez (årg. 96/22 år) - Colombia

Placering på banen: Central forsvar
Klub: Tottenham Hotspur
A-landskampe/mål:
8/0

Efter blot en enkelt "tilvænningssæson" i europæisk fodbold, hvor den stærke forsvarsspiller tørnede ud for Ajax, og bl.a. imponerede i Europa League mod Manchester United, hentede Tottenham ham til klubben. Dog primært som gardering for deres belgiske forsvarsduo, Vertonghen og Alderweireld, men i den nyligt afsluttede sæson spillede han fast hele sæsonen. I starten p.g.a. Alderweirelds skade, men selv da denne kom retur, beholdt colombianeren sin plads i det centrale forsvar.

Han forventes at blive en vigtig brik på et skrøbeligt colombiansk landshold, som ikke spås mange chancer for den helt store succes, men det er helt sikkert værd at holde øje med den unge forsvarsspiller, der både er hurtig, atletisk og ganske stærk på bolden, men måske mangler noget i højden for at nå helt til tops.

Ismaila Saar (årg. 98/20 år) - Senegal

Placering på banen: Venstre/højre wing, angriber
Klub: Rennes
A-landskampe/mål:
10/2

Den unge offensivspiller skal bruge dette VM som springbræt til at komme videre fra Rennes, med hvem han netop har afsluttet sin første sæson. Og til trods for at det blot blev til fem scoringer i 19 kampe, viste han i glimt sit enorme talent, der dog lidt for ofte gemmes væk af årsager, som for uvedkommende er svære at gennemskue.

Da han skiftede til Rennes fra en anden fransk klub, Metz, var det bl.a. på bekostning af et glimrende tilbud fra Barcelona, men hvem ved, om den spanske storklub med tiden alligevel bliver stedet, hvor den lynhurtige, høje men teknisk fremragende spiller slår igennem, og der hersker ingen tvivl om, at en stærk præstation for undertippede Senegal til VM vil hæve interessen for den endnu blot 20-årige angriber.

Denis Zakaria (årg. 96/21 år) - Schweiz

Placering på banen: Central forsvar, defensiv midtbane
Klub: Gladbach
A-landskampe/mål: 9/0

Knap 192 cm. høj og bred som bare pokker gør Zakaria til en frygtindgydende forsvarsklippe i sin tyske klub, som han kom til forrige sommer formedelst 12 millioner euro, og han har været stærk straks fra starten og behøvede ikke den store tilvænning fra Young Boys i Schweiz til Bundesligaen, hvilket bestemt ikke er tilfældet for alle spillere – og slet ikke de yngre af dem.

Zakaria er barn af forældre fra Sudan og Zaire, men valgte tidligt en karriere for Schweiz, hvor han forventes at starte inde for landsholdet til VM, og da især større engelske klubber kigger på ham, kan det blive en rigtig fin sommer for den store, mørke spiller.

Indlægget er udelukkende udtryk for bloggerens egne holdninger.

Kort om Torben Aakjær:

Torben Aakjær har et indgående kendskab til fodboldens verden, efter at have arbejdet i den i knap 20 år. Han har bl.a. været scout i Herfølge BK, Hamburger SV og Manchester United. I øjeblikket arbejder han som rådgiver for den brasilianske klub, Sport Club Corinthians Paulista.

MEST LÆSTE DE SENESTE 24 TIMER

MEST LÆSTE DE SENESTE 48 TIMER

Skriv en kommentar