VM 2010-optakt: Brasilien – Chile

0

To offensive og sydamerikanske mandskaber krydser klinger i aftenens 1/8-finalebrag, der står mellem Brasilien og Chile, som begge gjorde en god figur i gruppespillet.

Brasilien fik ikke maksimum-point i gruppespillet, som de fleste angiveligt havde spået inden gruppespillet blev påbegyndt.

De vandt dog første kamp mod Nordkorea med 2-1. Herefter fulgte en 3-1-sejr mod Elfenbenskysten, hvor Drogba og co. ikke kunne stille meget op.

I det sidste opgør, som de spillede i gruppespillet, stod de overfor Portugal med nationens store stjerne, Cristiano Ronaldo. Denne kamp endte 0-0 - et resultat, der betød, at netop de to mandskaber var sikre på videre avancement. Brasilien endte med syv point og en målscore på 5-2.

"Vi er nødt til at lære, at spille mere defensivt, og samtidig være realistiske omkring, at meget få hold vil lade os spille vores eget spil. Vi er nødt til at finde en løsning på dette problem, for nu kan hver kamp være den sidste," forklarer angriberen for Brasilien Luis Fabiano til FIFA's hjemmeside.

Aftenens sydamerikanske modstander, Chile, gjorde det ligeledes godt i gruppespillet, hvor de endte med seks point og en målscore på 3-2, dermed snuppede de andenpladsen.

Chile lagde ud med at besejre Honduras med 1-0, mens de ligeledes vandt med samme margin mod Schweiz. I den sidste kamp tabte de 2-1 til Spanien, hvilket betød, at spanierne overtog førstepladsen fra netop Chile, så chilenerne altså endte på andenpladsen.

"Brasilien har igennem en årrække vist, at de er et hold, der bør frygtes, men ved dette VM har de også vist, at de spiller yderst kreativt og har en god styrke på holdet," forklarer Chiles landstræner Marcelo Bielsa. Derved lægger han alt presset over på Brasilien inden det store møde.

Hold øje med:

Brasilien - Luis Fabiano: Brasiliens enlige angriber på toppen. Manden, der skal omsætte afleveringerne til mål. Der hviler et tungt pres på hans skuldre i dag, men Brasiliens offensiv er generelt stærk, så ikke alt afhænger af Fabiano.

Chile - Alexis Sanchez: Han er ofte på alles læber, når Chile spiller. Han er spilleren, der kan gøre det uventede og tør udfordre sin direkte modstander. Det bliver interessant at se, hvordan Sanchez vil spille op med de hurtige brasilianere.

Seneste nyt om holdene:

Brasilien: Kaká har afsonet sin karantæne, og derfor er det heller ikke den store overraskelse, at Real Madrid-spilleren starter inde på den offensive midtbane. Robinho meldes også kampklar. Derimod er Felipe Melo, Elano og Julio Baptista ude med skader.

Chile: Mandskabet af ramt hårdt af karantæner. Således er tre spillere ude fra den vanlige startellever. Det gælder Ponce, Estrada og Medel. Humberto Suazo har kun fået 45 minutter ved slutrunden, efter at han var skadet i sidste sæson, og det gør ikke situationen bedre for landstræner Marcelo Bielsa.

Bekræftede startopstillinger:

Brasilien:

Julio Cesar

Maicon - Lucio - Juan - M. Bastos

D. Alves - G. Silva - Ramires

Kaká

L. Fabiano - Robinho

Chile:

Bravo

Isla - Contreras - Jara - Fuentes

Vidal - Carmona - Beausejour

Sanchez - Suazo - M. Gonzalez

Brasilien og Chile bliver afviklet fra klokken 20:30 i aften, og kampen kan følges direkte på TV 2.

Skriv en kommentar