Blog: Nu starter VM-fodboldfesten i Sydafrika

0

VM-guide.dk’s chefredaktør, Casper Lohse, har set nærmere på de elementer ved verdensmesterskaberne i fodbold, der fascinerer ham.

Når VM-slutrunden i Sydafrika sparkes i gang i eftermiddag, bliver knap fire års spænding udløst, og så bliver det endda en slutrunde, der vil blive husket igennem mange år.

Især i Afrika, fordi det er første gang en afrikansk nation afholder det, der uden tvivl må betegnes som en af verdens største sportsbegivenheder.

Det har både kunnet mærkes i mediebilledet, men så sandelig også på tilskuernes reaktioner verden over.

Alene i vores egen andedam herhjemme i Danmark, fornemmer man de mange glædelige og forventningsfulde VM-vibrationer. Men hvad er det i grunden, der gør VM så fascinerende?

Stjerner fra alle kontinenter samles

Verdensmesterskaberne byder traditionen tro på mange forskellige nøglespillere på landsholdene, der om ti-tyve år sagtens vil kunne blive omtalt som VM-legender.

Noget af det mest finurlige ved VM er især, at man stifter bekendtskab med mange nationer, som man sjældent overværer fodboldkampe med.

Dermed er forventningerne allerede i top hos de mange fans, der udover at følge deres egen nation, højst sandsynligt også vil følge de store fodboldmagter som Argentina, Brasilien, England, Frankrig, Tyskland, Spanien, Holland, Portugal og de forsvarende verdensmestre Italien.

Der er ingen tvivl om, at alles øjne også vil være rettet mod individualister som Lionel Messi, Cristiano Ronaldo, Wayne Rooney, David Villa og Robinho, der formår, at skabe noget på egen hånd.

Mål og flotte detaljer

VM-bolden har været utroligt udskældt, traditionen tro, fristes man til at sige. Derfor bliver det spændende at se, om det vil medføre nogle ekstraordinære mål, når der eksempelvis bliver sparket dødbolde.

Men lad os håbe, at slutrunden vil byde på en masse flotte mål og flot offensivt spil, der bliver krydret med lækre detaljer, som får tiden til at stå stille hos enhver fodboldfan med sans for det polerede fodbold.

Sammenhold blandt alle

En stor sportsbegivenhed som VM i fodbold kan i alt sin enkelthed samle mennesker fra alle aldersgrupper, kulturer, og samfundsklasser.

Verdensmesterskaberne skal hovedsageligt sprede glæde og sikre, at nationerne i deres travle hverdag giver sig tid til at stå sammen og nyde øjeblikkene, som VM utvivlsomt vil indeholde mange af.

Du får her en VM-invitation til at følge verdensmesterskaberne på VM-guide.dk ganske gratis, og vi vil gøre vores til, at du får en fantastisk VM-slutrunde.

God fornøjelse!

Skriv en kommentar