Fan-blog: Livet på tribunen – Min rejse til Rusland

0

23-årige Ronni Nicolaisen har trods sin unge alder allerede besøgt over 100 fodboldstadions i verden. I denne fan-blog fortæller han om sin kommende tur til VM i Rusland.

Kl. er 18.21 mandag d. 30/10-17. Jeg står foran indgangen til Sydsiden, da min telefon vibrerer. Jeg modtager en mail fra FIFA, hvori der står "Ticket Confirmation". Mere om det om lidt. Først lidt om mig. Mit navn er Ronni Nicolaisen. Jeg er 23 år og bor i Vejen i Syddanmark.

Jeg har, lige siden min far tog mig med til en landskamp i 2001, været fan af fodbold på stadion. Jeg holder med Brøndby IF. Når Brøndby ikke spiller, bruger jeg gerne min tid på groundhopping. Jeg har, i løbet af de sidste fem år, set lige knap 400 kampe på 126 forskellige stadions i 21 lande.

Jeg er netop hjemvendt fra EM i Frankrig, da jeg så småt begynder at forberede mig til VM i Rusland. Jeg bruger en del tid på fifa.com, hvor jeg kigger nærmere på de forskellige værtsbyer og stadions. Jeg kan allerede nu se, at bliver spillet fodbold på to stadions i Moskva under VM.

Jeg tager som udgangspunkt altid til udlandet for at se så mange kampe som muligt på kortets tid. Til mit held bliver der spillet fodbold i Moskva d. 16., 17., 19, og 20. juni. Jeg beslutter mig allerede nu for, at hvis jeg skal til VM i Rusland, bliver det fra d. 15/6 til d. 21/6, da det er det eneste tidspunkt under VM, hvor der er mulighed for at se fire kampe på fem dage i samme by.

Jeg ved, at der er masser af overnatningsmuligheder i Moskva. Jeg ved også, at jeg skal være ude i god tid for at få noget til en ordentlig pris. Jeg bruger altid booking.com, når jeg rejser. På booking.com er det muligt at reservere hotel et år før hjemrejsedatoen. Jeg søger efter hotel d. 21/6-17.

Efter nogens tid søgning, finder jeg Happy Hotel Inn, som kun ligger en kilometer fra Den Røde Plads, som er i hjertet af Moskva. Metrostationen Chekhovskaya ligger lige rundt om hjørnet. Herfra er det nemt at komme til og fra lufthavnen, de to stadions og helt ind til centrum. Jeg reserverer hotellet med det samme, da jeg kan afbestille kvit og frit, hvis jeg ikke får brug for det alligevel. Næste step er billetter.

Der er flere forskellige billetfaser op til et VM. Den første fase starter d. 12/9-17. Det er den fase med størst sandsynlighed for at få billet, da grupperne endnu ikke er blevet trukket og man ikke ved, hvilken kamp man søger om billet til.

Du kender blot stadionet, datoen og klokkeslættet for kampen. Jeg søger om billet til F1 v F2, D1 v D2, H1 v H2 og B1 v B3. Hvis jeg er så heldig at få billet, kommer jeg til at se otte forskellige nationer. Jeg har ikke de store forventninger til lodtrækningen, da jeg mange gange har søgt om billetter via UEFA uden held.

FIFA har på nuværende tidspunkt offentliggjort, at der vil være visumfri indrejse til Rusland under VM, såfremt man er i besiddelse af et FAN ID. Et FAN ID giver opholdstilladelse i Rusland 10 dage før ens første kamp, til 10 dage efter end sidste kamp. FAN ID’et er gratis, og der kan først søges om det, når man får fået kampbillet(ter).

Jeg står foran Sydsiden, klar til at se Brøndby IF v Randers FC, da jeg modtager mailen fra FIFA. Jeg læser mailen med det samme og bliver noget overrasket over dens indhold. Jeg har fået billet til alle fire kampe. Jeg bliver glad. Nu ved jeg, at jeg skal opleve et VM live for kun anden gang. Jeg så to kampe under VM i Tyskland i 2006.

Jeg har allerede booket hotel til en fornuftig pris. Nu skal jeg bare have bestilt fly. Her er momondo min ven. Jeg søger efter fly i pausen på Brøndby Stadion og finder hurtigt en direkte t/r billet fra Kastrup til Moskva. Jeg bestiller med det samme, da jeg ved, at flypriser hurtigt kan ændre sig.

Jeg søger om et FAN ID et par dage efter og bliver godkendt allerede samme dag. Jeg venter spændt på lodtrækningen d. 1/12-17. Jeg har ikke de store krav til lodtrækningen. Jeg håber på Argentina, andet sydamerikansk eller afrikansk. Kort inden lodtrækningen kan jeg læse på fifa.com, at alle lande fra pot 1 vil blive fordelt som A1, B1, C1 osv.

Derfor ved jeg allerede nu, at jeg vil komme til at se fire af følgende syv nationer. Argentina, Brasilien, Frankrig, Tyskland, Belgien, Polen og Portugal. Med gode odds for at Argentina bliver trukket op af bowlen til en af mine kampe, er jeg nu endnu mere spændt. Jeg er glad for udfaldet at lodtrækningen. Jeg kan se frem til Argentina v Island, Tyskland v Mexico, Polen v Senegal og Portugal v Marokko.

Et par dage efter lodtrækningen kan jeg se, at jeg har lavet en rookie mistake, da jeg søgte om billetter. Jeg har overset, at der spilles i Nizhny Novgorod d. 18/6. Sverige v Sydkorea. Den dag, hvor der ikke spilles i Moskva. Nizhny Novgorod ligger 400 kilometer fra Moskva.

Det er en kort afstand taget landets størrelse i betragtning. Jeg ved, at Sverige v Sydkorea ikke er den mest populære kamp og beslutter mig for at søge om billet med det samme. Billetansøgningen lukkede d. 31/01 2018, men jeg har endnu ikke fået besked på, om jeg har fået billet til den kamp.

Der går gratis tog mellem spillebyerne under VM. Togene er gratis såfremt man er i besiddelse af en kampbillet til den by, man vil tage toget til. Når/hvis jeg får billet til Sverige v Sydkorea, kan jeg bestille en gratis togbillet t/r til Nizhny Novgorod via mit billetnummer.

Med kun lidt mere end fire måneder til det hele starter, begynder jeg for alvor at se frem til slutrunden. Jeg glæder mig til at se Ruslands nationalstadion, Luzhniki Stadium, som er blevet totalt renoveret op til VM. Tyskland v Mexico spilles her. Tyskland er den nation, foruden Rusland, der har søgt om flest billetter – Mexico kommer ind på en fjerde plads.

Med plads til ca. 80.000 tilskuere skal der nok blive gang i lægterne. Derudover ser jeg i det hele taget bare frem til at opleve stemningen i Moskva. Der kommer fodboldfans fra hele verden til byen, som er klar til at skabe en kæmpe fest. Jeg er sikker på, at jeg skal nok skal blive en stor fodboldoplevelse rigere.

Skriv en kommentar