Fodboldekspert: Gruppe F og VM generelt

0

VM-guide.dk har interviewet DR Sportens fodboldkommentator, Henrik Liniger, omkring hans forventninger til gruppe F samt VM-slutrunden generelt.

Hvem går videre fra gruppen?

Italien og Paraguay. Italien er ikke så stærke som for fire år siden, men stærke nok til at gå videre. Paraguays sydamerikanske spillestil tror jeg vil være bedre end Slovakiets kompakte europæiske.

Hvem vurderer du som underdog i gruppen?

New Zealand er måske VM’s svageste hold og bør ikke have en chance.

Hvad er dine forventninger til VM-slutrunden generelt?

Jeg forventer en spændende og åben slutrunde, som spillemæssigt vil give nogle underholdende kampe og som stemningsmæssigt vil være præget af, at Sydafrika har lagt sig i selen for, at det skal blive et godt VM. At det bliver holdt under anderledes omgivelser end hvis det var i Europa, kommer vi klart til at mærke.

Fodboldmæssigt tror jeg, at den europæisk/sydamerikanske dominans vil fortsætte. Taktisk vil vi næppe se de store nyskabelser, men fortsætte den udvikling, som man har set i især Champions League i de seneste sæsoner.

Hvem tror du, der vinder VM-slutrunden?

Spanien har været min favorit hele tiden. De har et virkelig stærkt hold, som alders- og rutinemæssigt er på toppen. Frankrig viste for ti år siden, at man godt kan være både verdens- og europamester - så hvorfor ikke også Spanien?

Brasilien og England er mine øvrige favoritter. Brasilien fordi de er så stærke som de er, og England fordi jeg tror de har fået den rigtige træner til et godt hold, der måske har manglet lidt struktur og disciplin.

Hvem vil du mene, der stikker af sted med topscorer-prisen?

Når Spanien vinder, så får de også mange kampe. Så David Villa som topscorer med 6 mål - det er et friskt bud herfra.

Hvilke nationer tror du, der kan overraske og skuffe ved VM?

Argentina kan blive en stor skuffelse, fordi de har et hold, der kan vinde VM - men kan de få det til at fungere? Det håber jeg, men jeg kan have min tvivl. Italien kommer til at skuffe spillemæssigt - nøjagtig som ved EM for to år siden. De genvinder ikke mesterskabet.

Hvilken spiller håber du, der bliver den største oplevelse ved dette VM?

Jeg håber, at det bliver Lionel Messi - han kan en masse, som ingen andre kan! Men igen, hans succes afhænger af at Argentina - og især Maradona - får tingene til at fungere for holdet.

Hidtil har alle VM-værtsnationer været gået videre fra gruppespillet. Tror du, at Sydafrika vil fortsætte den “tradition”?

Jeg tror, at Sydafrika går videre. Mere på vilje og gejst - og uendelig støtte fra tilskuerne - end på grund af de spillemæssige kvaliteter. Holdet er ikke specielt stærkt, men de har en hjemmebane, der i den grad hjælper dem på vej.

Var beslutningen om, at forlænge med Morten Olsen den rigtige?

Morten Olsen er ubestridt den bedste landstræner for Danmark. Alene den seneste kvalifikationsturnering, hvor Danmark på papiret vel næppe var det stærkeste hold, viser, at han har et stort format. Derfor var forlængelsen helt naturlig og rigtig.

Hvor langt tror du, at Danmark når ved VM?

Danmark kommer som sagt videre fra gruppen. Herefter venter måske Italien? I knockout-kampene kan alting ske, men en kvartfinale er nok det længste, vi kan drømme om at komme. Og det vil også være helt eventyrligt, hvis det lykkes.

Hvad tror du, der er årsagen til, at mange af de store VM-profiler er blevet skadet under VM-optakten?

Der vil nok blive spekuleret meget i for mange klubkampe, og det kan også være en af årsagerne. En anden kan være landsholdenes hårde optaktstræning til VM, hvor spillerne nærmest gennemgår en ekstra sæsonopstart for at kunne formtoppe på et uvant tidspunkt på året. Men allermest tror jeg, at det er uheldige tilfældigheder. Spillere bliver skadet hele tiden, og denne gang har det desværre ramt nogle profiler.

Interviewet blev foretaget den 9. juni 2010

Skriv en kommentar