Optakt: Danmark – Frankrig

0

Danmarks videre skæbne ved VM afgøres på tirsdag klokken 16:00 imod Frankrig, som allerede er klar til ottendedelsfinalerne. Læs VM-guide.dk’s optakt til kampen her.

Optakt til Danmark vs Frankrig

Danmark skal have minimum et point mod Frankrig, hvis de selv skal afgøre deres VM-skæbne. Frankrig er allerede klar til ottendedelsfinalerne, og de ventes derfor at foretage en række udskiftninger i startformationen.

Fokus på holdene:

Danmark:

Det har ikke været prangende foreløbig, men alligevel har Danmark fire point på VM-kontoen efter de første to kampe.

Først blev Peru slået 1-0, og i sidste kamp endte det 1-1 imod Australien. Det gør, at de rød-hvide befinder sig i en fin position før sidste runde.

Vi kan nemlig selv afgøre, om vi skal videre til ottendedelsfinalerne. Sejr eller uafgjort mod Frankrig vil være nok til at booke billetten blandt de sidste 16 hold.

Til gengæld vil et dansk nederlag betyde, at vi er afhængige af resultatet af gruppens anden kamp, som står i mellem Australien og Peru.

Men hvorfor skal vi ikke selv kunne afgøre det? Trods den spillemæssige dårlige start på VM er det langt fra utænkeligt, at vi kan få point imod et fransk mandskab, som bestemt ikke har virket skræmmende hidtil ved VM.

Frankrig:

Frankrig er allerede før sidste runde klar til ottendedelsfinalerne. Det er de via sejre i de to første kampe imod henholdsvis Australien og Peru.

Men det franske spil har ikke fungeret hidtil, og hvis de fortsætter de vaklende takter imod Danmark, kan Les Bleus godt rende ind i problemer.

Og et nederlag til Danmark vil være rigtig skidt for franskmændene, for det vil nemlig betyde, at de ender som nummer to i gruppe C og formentlig skal møde Kroatien, som har været stærkt kørende, i ottendedelsfinalen.

Fakta:

- Tre gange har Frankrig vundet en stor slutrunde, og alle tre gange har de mødt Danmark i gruppespillet (EM 1984, VM 1998 og EM 2000).

- Både ved VM i 1998 og ved VM i 2002 mødte Frankrig og Danmark hinanden i sidste gruppekamp. I 1998 vandt franskmændene 2-1, mens danskerne fire år senere sejrede med 2-0.

- Danmark har scoret minimum et mål i de sidste tre kampe, mens Frankrig har scoret minimum et mål i deres sidste fire kampe.

Seneste nyt:

Danmark:

William Kvist er tilbage i Rusland, men den danske midtbaneslider kommer ikke i aktion mod Frankrig, hvorfor Lasse Schöne formentlig igen kommer til at spille ved siden af Thomas Delaney på den centrale midtbane.

Længere fremme på banen må Åge Hareide se bort fra Yussuf Poulsen, som har karantæne. I stedet for ham forventes det, at Martin Braithwaite kommer til at spille fra start.

Frankrig:

Den franske avis L’Équipe forventer, at Frankrig skifter ud på hele seks positioner i forhold til Peru-kampen, fordi de allerede er videre. Der skulle efter sigende blive plads til blandt andet Steve Mandanda, Stefen Nzonzi og Thomas Lemar i start-11’eren.

Hold øje med:

Christian Eriksen (Danmark):

Mod Peru lavede han assisten til Yussuf Poulsens 1-0-scoring, og i opgøret imod Australien scorede han selv Danmarks enlige mål.

Hvis nogle var i tvivl om Christian Eriksens betydning for det danske landshold, er de det formentlig ikke mere.

På trods af, at Eriksen ikke har spillet op til sit bedste endnu, har han været indblandet i begge Danmarks VM-mål hidtil.

Mod Frankrig får Tottenham-profilen igen en nøglerolle, når han skal forsøge at sætte det danske spil op. Lykkes han med det, er meget vundet for Danmark.

Antoine Griezmann (Frankrig):

Ligesom Danmark mangler at få Christian Eriksen i gang, mangler franskmændene også fortsat at få gang i deres angrebsstjerne, Antoine Griezmann.

På sine gode dage kan han afgøre hvilken som helst kamp. Lad os ikke håbe, at han gør det på tirsdag, når den danske defensiv skal stå overfor Atletico Madrid-stjernen.

Forventede startopstillinger:

Danmark:

Schmeichel

Dalsgaard – Kjær – Christensen – Stryger Larsen

Delaney – Schöne

Braithwaite – Eriksen – Sisto

Jørgensen

Frankrig:

Mandanda

Sidibé – Varane – Kimpembe – Hernandez

Kanté – Nzonzi

Dembélé – Griezmann – Lemar

Giroud

Praktisk information:

Stadion: Luzhniki, Moskva.

Spilletidspunkt: Tirsdag den 26. juni, klokken 16:00. | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: DR 1. | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar