Optakt: Frankrig – Australien

0

Frankrig er store favoritter til at tage puljesejren, og deres første opgave i gruppe C bliver mødet med Australien. Læs hele optakten til kampen her.

I gruppe C er den mest spændende kamp i manges øjne kampen om gruppens andenplads. Frankrig er store favoritter til at tage puljesejren, men franskmændene har før skuffet ved store slutrunder. Gør de det igen? VM-guide.dk klæder dig på til franskmændenes første kamp mod Australien.

Fokus på holdene:

Frankrig:

Klassespillere over hele linjen. Sådan ville de fleste formentlig beskrive Frankrigs VM-trup, og det er da heller ikke skudt helt ved siden af.

I kvalifikationen til VM styrede franskmændene sikkert gennem gruppen og tabte blot en enkelt kamp – 2-1 til Sverige efter en sen brøler af målmand Hugo Lloris. Derudover var 0-0 hjemme mod Luxembourg heller ikke et resultat, som mange franskmænd var begejstrede for.

På trods af lidt slinger i valsen skal det også nævnes, at Frankrig lammetævede Holland med hele 4-0. Det vidner om et hold, som, hvis alting kører, kan blande sig helt til slut af VM 2018.

Samme billede tegner sig, når man kigger på de franske træningskampe frem mod slutrunden. En 3-1-sejr over Italien står lysende klart, mens 1-1 mod USA og et hjemmebanenederlag til Colombia står ud i den anden ende af skalaen.

Når man har råd til at lade spillere som Karim Benzema, Anthony Martial og Alexandre Lacazette blive hjemme, så har man et godt hold. Men kan Frankrig vise det?

Australien:

Australierne kommer til VM som et af de mest undertippede mandskaber, og så åbner de endda mod en af de store favoritter. De har alt at vinde i kampen mod Frankrig.

Australiens VM-kvalifikation gik ikke så let som ventet, og de bookede kun lige den absolut sidste asiatiske VM-plads med to playoff-sejre – først over Syrien og efterfølgende Asien/Nordamerika-playoff mod Honduras.

Forud var gået en kvalifikationsturnering, hvor australierne måtte se sig slået af Japan og Saudi Arabien i kampen om den direkte kvalifikationsplads. Ikke et resultat, der flugter særlig godt med den australske selvopfattelse.

Australien har spillet fire træningskampe op mod slutrunden, og selvom de i marts tabte 4-1 til Norge, har optakten været godkendt. Ikke mindst takket være en 4-0-sejr over Tjekkiet.

Den 38-årige veteran Tim Cahill er stjernen, men han får formentlig blot en rolle som indskifter ved denne slutrunde.

Fakta:

- De to hold har spillet mod hinanden fire gange tidligere, men blot en af disse kampe har været betydende. Det var i Confederations Cup 2001, hvor Australien slog Frankrig 1-0.

- Australiens Tim Cahill har scoret ved de sidste tre VM-slutrunder. Scorer han igen i 2018, kan han blive den blot fjerde, efter Pelé, Seeler og Klose, der har scoret ved fire verdensmesterskaber.

- Frankrigs træner Didier Deschamps var anfører for det franske hold, der vandt VM i 1998.

- Tim Cahill har scoret 45 % af alle Australiens VM-mål nogensinde.

Seneste nyt:

Frankrig:

Meldingerne lyder på en fransk trup med højt humør og masser af selvtillid. Til gengæld er der hovedbrud hos træner Deschamps, som har mange offensive kort at spille ud, men kun plads til tre i sin startopstilling. Kylian Mbappé forlod tirsdagens træning efter en nærkamp, men forventes at være klar til start.

Australien:

Tomi Juric mistede slutningen af sæsonen hos sin klub Luzern, men skulle være klarmeldt igen. Derudover er der ikke meget, som Bert van Maarwijk skal være opmærksom på, og han kan stille stærkeste mandskab til kampen.

Hold øje med:

Antoine Griezmann (Frankrig):

EM-topscoreren fra 2016 er i alles søgelys efter at hans klub, Atletico Madrid, har købt en ny angriber, men først gælder det VM. Et VM, der potentielt kan få hans i forvejen høje pris til at stige voldsomt, og Griezmann må være ekstra motiveret ved udsigten til både at kunne spille Frankrig til et verdensmesterskab og sig selv til en af verdens største klubber.

Aaron Mooy (Australien):

Det er småt med stjerner på det australske hold, men Huddersfield-spilleren er værd at holde et øje på. Midtbaneprofilen går altid forrest med en stor arbejdsindsats, og kan både bidrage med mål og kampafgørende tacklinger.

Forventede startopstillinger:

Frankrig (4-3-3):

Lloris

Sidibé - Varane - Umtiti - Mendy

Matuidi - Pogba - Kanté

Dembelé - Griezmann - Mbappé

Australien (4-4-1-1):

Ryan

Risdon - Sainsbury - Jedinak - Behich

Leckie - Mooy - Luongo - Kruse

Rogic

Juric

Praktisk information:

Stadion: Kazan Arena, Kazan

Spille-tidspunkt: 16. juni, kl. 12:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: DR 1| Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar