Analyse: Gruppe A – Historien er på Brasiliens side

0

VM-guide.dk har analyseret gruppe A, hvor vi finder værterne Brasilien, Kroatien, Mexico samt Cameroun. Bliv klogere på gruppen og se programmet her.

Hvis historien har noget at sige, så har Brasiliens hjemmebanefans noget at se frem til fra Luiz Felipe Scolaris mandskab i gruppespillet ved VM-slutrunden. Holdet har en god statistik i forhold til alle deres gruppe-modstanderne, selvom en af dem har forårsaget problemer.

Brasilien har mødt alle tre lande ved tidligere slutrunder. Åbningskampen i 2014 mod Kroatien er en gentagelse af Brasiliens første kamp i 2006 i Tyskland. Ved den lejlighed sikrede Kaká med sit scoring en sejr til brasilianerne, som også har gode minder om Cameroun.

Ved slutrunden i 1994 i USA gav mål fra Romario, Bebeto og Marcio Santos Brasilien en sejr på 3-0 over afrikanerne og samtidig sikrede de sig en plads i knockout-fasen i en turnering, som endte med at Dunga kunne løfte trofæet efter sejr i finalen.

I forhold til Mexico bliver det fjerde gang, de to nationer møder hinanden i VM-sammenhæng. De første tre kampe er endt med det samme udfald, nemlig sejr til Brasilien, som har scoret 11 mål uden at lukke et eneste ind. Sidst de mødtes i 1962 gik Brasilien hele vejen og vandt turneringen.

Mens brasilianerne har en positiv statistik mod Mexico i VM-sammenhæng, ser det anderledes ud i andre turneringer. Brasilien har tabt ikke mindre end fire finaler mod Mexico, Confederations Cup i 1999, OL 2012 i London og to Gold Cups i 1996 og 2003.

Holdene

Moralen hos de fire hold ser vidt forskellig ud. Brasilien stråler af selvtillid efter succes ved Confederations Cup, mens der har været mere uro omkring det mexicanske hold den seneste tid.

Mexico skiftede træner to gange på tre måneder og måtte ud i play off for at booke plads til VM-slutrunden med Miguel Herrera i spidsen.

Kroatien var også ude i play off-kampe for at kvalificere sig, og ligesom Mexico udpegede de en ny træner inden de afgørende kampe. Med Niko Kovac på bænken spillede Kroatien 0-0 i Island og slog det nordiske hold på hjemmebane i Zagreb.

Cameroun sikrede deres plads med en sikker sejr på 4-1 foran egne fans efter et målløst opgør i Tunesien i den første kamp.

Hold øje med

Brasilien: Neymar og Thiago Silva
Mexico: Oribe Peralta og Raul Jimenez
Cameroun: Samuel Eto’o og Alexandre Song
Kroatien: Mario Mandzukic og Luka Modric

Gruppens udvalgte kamp

Mexico-Kroatien

Med Brasilien som favoritter til at avancere fra gruppe A, ligner det et afgørende opgør mellem Mexico og Kroatien i den sidste runde af kampe den 23. juni i Recife.

Det er en kamp mellem to hold, som har kæmpet sig gennem kvalifikationen og har skiftet træner, men som er kendt for at spille offensivt fodbold, som er seværdigt for dem, der kigger på.

Et tilbageblik

Brasilien 1-0 Kroatien, 13. juni 2006, Berlin

De regerende verdensmestre fra Brasilien løb ind på Olympiastadion for at forsvare deres titel. I en tæt kamp var det Kaká, der gjorde forskellen.

Den offensive midtbanespiller sendte et velplaceret langskud i nettet og endte som matchvinder for Brasilien. Kroatiens nuværende træner Niko Kovac har ikke gode minder fra den kamp, da han måtte humpe fra banen med en skade i første halvleg.

Vidste du?

Siden VM 1982 i Spanien har Brasilien kun haft brug for to kampe til at sikre sig videre avancement fra gruppespillet. Sidst brasilianerne havde brug for den tredje kamp var i 1978 i Argentina, hvor et mål fra Roberto Dinamite sikrede sejren over Østrig, og sendte Brasilien videre.

Statistik

38 – Det antal gange Brasilien og Mexico har mødt hinanden. Brasilianerne har hentet 22 sejre, seks er endt uafgjort og Mexico har vundet ti gange. Mexico har scoret 36 mål og lukket 71 ind. Brasiliens dominans i statistikken er ikke retvisende for de seneste opgør. Her har hvert hold vundet fire gange i de seneste otte kampe.

Kampprogrammet - Gruppe A:

Dato:Tid:Hjemmehold:-Udehold:Spilles på:Vises på:
12. juni22:00Brasilien-KroatienArena Corinthians, São PauloTV 2
13. juni18:00Mexico-CamerounArena das Dunas, NatalDR1
17. juni21:00Brasilien-MexicoEstádio Castelão, FortalezaDR1
18. juni24:00Cameroun-KroatienArena Amazônia, ManausTV 2
23. juni22:00Cameroun-BrasilienEstádio Nacional Mané Garrincha, BrasíliaTV 2
23. juni22:00Kroatien-MexicoArena Pernambuco, RecifeTV 2 Zulu

Gruppe A - Læs også følgende artikler:

Holdanalyser: Brasilien | Kroatien | Mexico | Cameroun |

VM-trupper: Brasiliens VM-trup | Kroatiens VM-trup | Mexicos VM-trup | Camerouns VM-trup |

Skriv en kommentar