Fodboldekspert analyserer: Gruppe E og VM generelt

0

DR Sportens fodboldekspert og kommentator, Andreas Kraul, har analyseret gruppe E samt VM-slutrunden generelt. Læs Krauls skarpe ekspertanalyse her.

Hvem går videre fra gruppe E?

Jeg føler mig ret overbevist om, at det bliver Frankrig og Schweiz, som booker billet videre fra Gruppe E.

Det går egentlig imod min generelle teori om, at mange europæiske hold vil få det svært ved slutrunden, men lige her virker såvel franskmændene som schweizerne tilpas meget bedre end Ecuador og især Honduras, at det er svært at forestille sig overraskelserne.

Selv uden Ribery har Frankrig været sprudlende i optakten med masser af mål og chancer, mens Schweiz under Ottmar Hitzfeld på forhånd ser ud til at være blandt turneringens bedste rent defensivt. Jeg vil ikke være overrasket, hvis de to hold begge slutter med syv point i puljen.

Hvem vurderer du som underdog i gruppe E?

Det må så blive Ecuador, for Honduras virker simpelthen for svage til at gøre ret mange fortræd.

Sydamerikanerne var gode især i begyndelsen af kvalifikationen, men det var hovedsageligt på hjemmebane i Ecuador, og de mangler både speed i spillet og de helt store individualister.

Hvem tror du, der vinder VM-slutrunden?

Det åbenlyse svar er Brasilien, men det er nu mere åbent end som så, synes jeg.

Hvis Messi sprudler, er Argentina i mine øjne lige så store favoritter, og så skal man nok trods alt ikke afskrive hverken Tyskland, Italien eller sågar Frankrig på forhånd.

Hvad er dine forventninger til VM-slutrunden generelt?

Sydafrika i 2010 var på rigtig mange planer en skuffelse. Også spillemæssigt. Mine forventninger går på både bedre kampe, flere fede detaljer og scoringer samt en stor oplevelse også uden for banen.

Hvem vil du mene, der stikker af sted med topscorer-prisen?

Mit outsider-bud er Gonzalo Higuain fra Argentina. Han er en ægte 9’er, der vil blive sat i scene af enormt dygtige spillere omkring sig.

Og Messi vil tiltrække sig så meget opmærksomhed, at der bliver meget plads til Higuain. Samtidig kan Argentina godt hente et par store sejre i indledende runde mod Iran og Nigeria.

Hvilken nation tror du, der kan overraske ved VM?

Colombia og Chile er to store ubekendte, som godt kan blive rigtig interessante at følge. Derudover har jeg fidus til Frankrig, og så kan Belgien godt nå en kvartfinale.

Hvilken nation tror du, der bliver den største skuffelse?

Jeg tror, englænderne rejser hjem efter indledende runde. Så er spørgsmålet, om det kan karakteriseres som en stor skuffelse eller ej. Holland virker også langt fra 2010-formen.

Derudover er Tyskland altså i en meget svær pulje, hvor de er nødt til at være klar fra start for ikke at komme i problemer.

Hvilken spiller vil overstråle alle andre under VM 2014?

Jeg har netop set Neymar på træningsbanen her i São Paolo, og han lyser altså af overskud og spilleglæde. Han vil gøre alt for at stråle. Men ofte er Oscar faktisk vigtigere for Brasilien. Messi er selvfølgelig også en mulighed.

Hvilket talent skal vi holde et særligt øje med ved VM?

Der er mange spændende, yngre spillere. Især nogle af de sydamerikanske. James Rodriquez fra Colombia og Monaco bliver spændende at se sammen med Fiorentinas Juan Cuadrado. Romelu Lukaku fra Belgien kan godt score en del mål.

Hvilken spiller vil skuffe under VM 2014?

Jeg tror ikke så meget på Cristiano Ronaldo. Han har været plaget af skader og satte meget ind på at vinde Champions League med Real Madrid. Hvis han kan fortsætte med at løfte Portugal også, er det nærmest overmenneskeligt.

Var beslutningen om, at forlænge med Morten Olsen den rigtige?

Det er min grundlæggende fornemmelse, ja. Men svaret får vi først efter kvalifikationen til EM 2016. Men der var ikke den oplagte afløser, og Olsen kender materialet så indgående, at jeg tror, han skaffer holdet til Frankrig.

Hvordan lyder din evaluering af Danmarks manglende VM-billet?

Kort og godt: Manglen på en ordentlig angriber i stort set hele kvalifikationen. Havde Bendtner været i topform og fokuseret gennem samtlige kampe, var det minimum blevet til playoff.

Hvad tror du, der er årsagen til, at mange af de store VM-profiler er blevet skadet under VM-optakten?

Svaret må ligge i det enorme fysiske og psykiske pres, spillerne har været udsat for siden august måned. Alle er slidte, og i testkampe kan det så ofte gå galt, når hverken profilen selv er 100 procent til stede i opgøret.

Interviewet blev foretaget den 12. juni.

Skriv en kommentar