Fodboldekspert analyserer: Gruppe A og VM generelt

0

Sportsjournalist hos BT og Berlingske, Michael Qureshi, har analyseret gruppe A samt VM-slutrunden generelt. Læs Qureshis skarpe ekspertanalyse her.

Gruppe A indeholder: Brasilien, Kroatien, Mexico og Cameroun.

Hvem går videre fra gruppen?

Jeg tror på, at Brasilien nok skal leve op til favoritværdigheden og gå videre fra gruppen. Hjemmebane-faktoren spiller en stor rolle, og de kan blive flyvende med hele stadion bag sig og en elektrisk stemning. Men det kræver, at defensiven er stabil og lukker af.

Jeg har en fornemmelse af, at Kroatien går med videre, fordi de har en række store profiler, som er godt kørende i de store europæiske ligaer, og de har en god organisation. Det bliver dog givetvis et tæt løb med Mexico om den anden plads.

Cameroun tror jeg simpelthen ikke på, selv om de jo egentlig spiller for spiller har et spændende hold.

Hvem vurderer du som underdog i gruppen?

Mexico kan godt overraske i gruppen. De vil befinde sig godt på det sydamerikanske kontinent og har flere dygtige spillere.

Hvem tror du, der vinder VM-slutrunden?

Jeg tror i sidste ende på Argentina. En fantastisk stribe af offensive spillere, og stabile defensive spillere.

De er nabolandet men uden det enorme pres, som Brasilien skal leve med. De kender omgivelserne og kan også ride lidt med på en form for hjemmebanefølelse, og så tror jeg, at Lionel Messi rammer sit topniveau.

Hvad er dine forventninger til VM-slutrunden generelt?

Jeg har set snak om en defensiv slutrunde, men jeg tror faktisk mere, at det bliver i den modsatte retning med mange mål og noget tju-bang fodbold med dygtige omstillingshold som de bedste hold.

Hvem vil du mene, der stikker af sted med topscorer-prisen?

Jeg har på fornemmelsen, at Lionel Messi viser klassen i nabolandet og scorer flest mål. Og så bliver det nok let at grine af mig efter slutrunden, hvis han i stedet flopper.

Hvilken nation tror du, der kan overraske ved VM?

Colombia har virkelig et spændende hold med en masse potentiale. Selv om Radamel Falcao er ude af billedet, så har de i stedet en perlerække af andre topangribere at trække på.

De har dygtige spillere hele vejen rundt, og så har de nok også lidt hjemmebane-effekt med et VM i Sydamerika.

Hvilken nation tror du, der bliver den største skuffelse?

Jeg kunne godt tro, at Italien virkelig ikke finder melodien. Det så ikke godt ud i kvalifikationen, og det har heller ikke set godt ud i optakten.

Det er som om, at deres hold ikke rigtig rammer det rigtige mix, men italienerne er på den anden side bedst, når alle undervurderer dem.

Hvilken spiller vil overstråle alle andre under VM 2014?

Jeg tror, de store spillere træder i kraft. Neymar, Messi og Ronaldo. De har et exceptionelt niveau, og de nyder den tænding, der er i de største kampe.

Hvilket talent skal vi holde et særligt øje med ved VM?

Jeg er virkelig begejstret for Colombias James Rodriguez, som jeg stadig vil kalde for et talent, for han er ikke særlig gammel.

Alligevel er hans niveau højt, og han er en dygtig og meget sikker spiller trods alderen.

Hvilken spiller vil skuffe under VM 2014?

Det er virkelig svært bare at skyde på en enkelt spiller, og sige han vil skuffe. Jeg tvivler virkelig på, at Belgien får den succes, som alle hævder, og mange tror på dem som outsidere til titlen.

Jeg tror, det er for tidligt for det her hold nu, og Eden Hazard kan godt skuffe.

Var beslutningen om, at forlænge med Morten Olsen den rigtige?

Det er for mig en diskussion som er lidt gammel nu, og jeg tror, at vi skal satse på, at Morten Olsen er den rigtige, og jeg synes, at jeg har mærket nogle positive vibrationer omkring det her nye EM-kval hold, så det kan være, at det alligevel var bedst at fortsætte med Olsen.

Hvordan lyder din evaluering af Danmarks manglende VM-billet?

Danmark var ikke skarpe nok på hjemmebane. Landsholdet spiller 0-0 mod Tjekkiet i en chancefyldt kamp, 1-1 mod Bulgarien hvor danskerne dominerer totalt, hovedet under armen med 0-4 til Armenien og får en sidste minuts udligning af Italien. Danmark skulle minimum have haft seks-syv point mere i det regnskab.

Hvad tror du, der er årsagen til, at mange af de store VM-profiler er blevet skadet under VM-optakten?

Sort uheld og lange sæsoner. Man bliver mere skrøbelig efter en lang klubsæson.

Skriv en kommentar