Fodboldekspert: Gruppe A og VM generelt

0

VM-guide.dk har interviewet P3 Sportens fodboldkommentator, Andreas Kraul, omkring hans forventninger til gruppe A samt VM-slutrunden generelt.

Hvem går videre fra gruppen?

Jeg ser gruppe A som en af VM-slutrundens mest uforudsigelige og med store spørgsmålstegn. Hvad kan Frankrig præstere, hvor langt er Mexico, bliver Uruguay farlige, og hvor langt kan hjemmebanefordelen række for Sydafrika? I sidste ende tror jeg ikke, at kvaliteten hos værterne er stor nok til at gå videre, og med dem ude vil jeg gætte på Frankrig og Mexico som de to hold, der ender blandt de sidste 16.

Hvem vurderer du som underdog i gruppen?

Igen er det Sydafrika, som er klart det dårligste hold, men til gengæld har et fantastisk publikum i ryggen – og en hel nations håb på skuldrene. Det kan nogle gange række langt.

Hvad er dine forventninger til VM-slutrunden generelt?

Jeg håber på mange fantastiske kampe, men jeg frygter lidt, at kvaliteten vil falde en smule i forhold til det seneste VM i Tyskland samt EM i 2008. Forholdene i Sydafrika er specielle med kolde aftenkampe, måske masser af regn og en bold, der volder problemer.

Hvem tror du, der vinder VM-slutrunden?

Jeg tror på Brasilien. De har som altid fantastiske spillere og et meget klart spilkoncept under landstræner Dunga.

Hvem vil du mene, der stikker af sted med topscorer-prisen?

Hvis Brasilien når langt, kunne Luis Fabiano være et godt bud, men Hollands Robin van Persie har jeg også fidus til (bare han ikke laver nogen mod Danmark!). Et typisk antal ville være seks mål!

Hvilken nation tror du, der kan overraske ved VM?

En overraskelse kunne godt blive Chile. De spiller spændende og hurtig fodbold, virker stærke og er i en overkommelig indledende gruppe.

Hvilken nation tror du, der bliver den største skuffelse?

Italien er forsvarende verdensmestre, hvilket man jo næsten har glemt, men det bliver de næppe igen, og de kunne godt ryge tidligt ud. Det samme gælder Tyskland, som ikke denne gang kan ride på samme jubelbølge som på hjemmebane for fire år siden.

Hvilken spiller håber du, der bliver den største oplevelse ved dette VM?

Jeg skal selv kommentere to kampe med Argentina i indledende runde, og jeg glæder mig til at se de to M’er. Messi og Maradona! Forhåbentlig bliver det underholdende med dem begge!

Hidtil har alle VM-værtsnationer været gået videre fra gruppespillet. Tror du, at Sydafrika vil fortsætte den "tradition"?

Som sagt tidligere. Nej, det tror jeg ikke. Kvaliteten er simpelthen ikke god nok.

Var beslutningen om, at forlænge med Morten Olsen den rigtige?

Det synes jeg. Morten Olsen har en glødende passion og en stor viden om international fodbold samtidig med, at han har spillernes opbakning. Derfor er der ingen bedre bud lige nu.

Hvor langt tror du, at Danmark når ved VM?

Vi har en fair chance for at nå videre fra puljen. Det er vel lige mellem os og Cameroun med Holland som favoritter og Japan som underdog. Men meget afhænger af, hvordan det går med profiler som Bendtner, Simon Kjær og Thomas Sørensen.

Hvad tror du, der er årsagen til, at mange af de store VM-profiler er blevet skadet under VM-optakten?

Umiddelbart sort uheld vil jeg sige. Flere af dem har selvfølgelig spillet mange kampe i sæsonen og kan være slidt, men mest må det være et uheldigt sammenfald.

Skriv en kommentar