Lasse Klinks blog: Overraskelserne ved VM 2014

0

VM-guide.dk's skribent, Lasse Klink, har set nærmere på, hvilke nationer, der kan overraske ved VM-slutrunden i Brasilien. Se hans seks bud på overraskelserne her.

Om ganske få minutter går det løs. Årets største sportsbegivenhed, VM i fodbold, sparkes i gang, når Brasilien og Kroatien kl. 22:00 krydser klinger i åbningskampen.

Der venter en ufattelig spændende VM-slutrunde, hvor de største nationer er samlet. Desværre må vi undvære et par af de allerstørste stjerner, som kunne have gjort VM 2014 endnu mere fantastisk at følge.

Ikke desto mindre er der masser at glæde sig til. Hvem bliver verdensmester? Hvilke spillere slår igennem? Hvem skuffer? Hvem overrasker?

Jeg har kigget nærmere på de seks nationer, som jeg tror, man skal holde et vågent øje med til VM-slutrunden. Seks lande, som jeg glæder mig rigtig meget til at følge.

Belgien:

Der er sagt og skrevet så meget om dem, at det vel ikke er nogen overraskelse, hvis de kommer langt. Men alligevel. Det er deres første slutrunde i 12 år.

De har klassespillere over hele linjen: Courtois, Kompany, Vermaelen, Fellaini, Witsel, Hazard, de Bruyne, Lukaku osv. Samtidig er de i en forholdvis nem gruppe. Eneste minus er, at selv hvis de vinder gruppe H, venter Tyskland eller Portugal formentlig i ottendedelsfinalen.

Chile:

Jeg tror rigtig meget på Chile i år. Ved VM 2010 spillede de underholdende, fremadrettet fodbold, og det lyder til, at deres nuværende træner, der overtog efter Bielsa, har samme filosofi. Og masser af løb uden bold samt hurtigt genpres.

De har mange dygtige teknikere og en af verdens bedste felt-til-felt spillere i Arturo Vidal. Jeg håber, de formår at sende Holland ud i gruppespillet, selvom andenpladsen i gruppe B formentlig betyder en meget vanskelig kamp i ottendedelsfinalen mod Brasilien.

Kroatien:

De minder lidt om Belgien i og med, at de har gode spillere i store, europæiske klubber. Men dog ikke helt lige så stærke. Alligevel tror jeg, at Kroatien kan få et stort VM. De har en rigtig stærk - og kreativ - midtbane med Modric, Rakitic og Kovacic, og så har de flere folk på toppen, der kan lave masser af mål.

De har en meget stærk bænk, som kan blive afgørende, hvis Mandzukic f.eks. ikke slår til. Men igen kan ottendedelsfinalen nemt blive endestationen, da gruppevinderen fra gruppe B formentlig venter - hvis altså Kroatien går videre.

Colombia:

Dem er jeg simpelthen også begejstret for. Sikke en offensiv! Og ja, Falcao er skadet, men der er så mange andre klasseangribere i den trup: Adrián Ramos, der efter sommerpausen skifter til Dortmund, Jackson Martínez, som i de sidste to sæsoner er blevet topscorer i den portugisiske liga for Porto samt Carlos Bacca fra Sevilla.

Derudover vrimler holdet med gode teknikere på midtbanen, hvor både Juan Quintero (Porto), James Rodríguez (Monaco) og Víctor Ibarbo (Cagliari) er store talenter. Colombia er samtidig i en overkommelig gruppe, som jeg tror, de vinder.

Japan:

Jeg så et par af Japans kampe under sidste års Confederations Cup, og jeg var sgu imponeret. De spiller offensiv fodbold med en masse hurtige teknikere på den sidste tredjedel af banen. De tabte 4-3 (noget ufortjent) til Italien efter en vanvittig kamp.

Hvis defensiven bliver mere stabil, kan de blive et spændende bekendtskab. Offensiven med bl.a. Keisuke Honda fra AC Milan og Manchester Uniteds Shinji Kagawa er giftig.

Schweiz:

Jeg glæder mig til at se dem. De har i en del år opnået gode resultater på diverse ungdomslandshold, og jeg tror, at VM 2014 kan blive et lille gennembrud for A-landsholdet. De har rigtig mange spillere, der ligger lige under toppen.

Holdet virker homogent, og jeg håber, at Schweiz kan drille Frankrig i kampen om førstepladsen i gruppe E. Jeg tror ikke, vi kommer til at se et defensivt schweizisk hold til VM. Tværtimod.

Skriv en kommentar