Statistik: 1. runde ved VM 2018

0

Første runde af VM 2018 bød på mange interessante statistikker. Der blev også slået en imponerende rekord af Cristiano Ronaldo. Vi har samlet ti statistikker her.

- Mexicos Rafael Marquez er nu med i en eksklusiv klub, bestående af nu tre spillere, som har deltaget ved fem forskellige VM-slutrunder. De andre to er landsmanden Antonio Carbajal (1950-1966) og tyske Lothar Matthäus (1982-1998).

- Tyskland lykkedes ikke med at vinde deres åbningskamp ved et VM for første gang siden 1986, hvor de spillede 1-1 mod Uruguay. Dengang nåede de frem til finalen.

- Samtidig var det kun anden gang at tyskerne tabte deres VM-åbningskamp. Første gang var mod Algeriet i 1982. Dengang nåede de ligeledes finalen.

- Argentina lykkedes heller ikke med at vinde deres åbningskamp for første gang ved et VM siden 1990. Dengang tabte de 1-0 til Cameroun. Dermed slutter en sejrsrække på seks.

- Portugals 33-årige angriber Cristiano Ronaldo blev med sit hattrick mod Spanien den ældste spiller i VM's historie til at score et hattrick.

- Med sine 19 år og 178 dage blev Kylian Mbappé den yngste spiller til at repræsentere Frankrig ved en VM-slutrunde. Han slog Bruno Bellones rekord. Han var 20 år og 118 dage gammel i 1982.

- Marokkos Aziz Bouhaddouz' selvmål mod Iran i det 95. minut var det seneste selvmål scoret i VM's historie.

- Brasilien mislykkedes med at vinde deres VM-åbningskamp for den første gang siden 1978, hvor de spillede 1-1 mod Sverige.

- Englands anfører og angriber, Harry Kane, scorede sit første mål ved en stor international turnering. Det var hans første mål efter 15 forsøg (13 ved EM og to ved VM).

- Japan blev det første asiatiske mandskab til at besejre et sydamerikansk landshold ved VM. Tidligere statistik viser 14 nederlag og 3 uafgjorte kampe.

Skriv en kommentar