Optakt: Tyskland – Mexico

0

De forsvarende verdensmestre Tyskland møder et af de hold, som har været med til flest slutrunder, Mexico. Der er lagt op til en spændende kamp mellem to gode hold, og VM-guide.dk klæder dig på til opgøret her.

Fokus på holdene:

Tyskland:

Tyskland kommer som forsvarende verdensmestre efter en solid indsats i 2014, hvor blandt andet 7-1-sejren over Brasilien stadig står klart i manges erindring.

Kvalifikationsturneringen var ikke engang tæt på at være en hård nød at knække for tyskerne. Ti kampe endte med ti sejre, og undervejs lukkede de blot fire mål ind.

Tyskerne har spillet fire testkampe i år, og her kan man måske finde en lille pessimisme frem. Tyskland har nemlig blot vundet en enkelt af testkampene – en 2-1-sejr over Saudi-Arabien.

De sidste tre testkampe har resulteret i en uafgjort mod Spanien og to nederlag til Østrig og Brasilien. Det kan de ikke være tilfredse med, men tyskerne er som regel langsomme startere, som stiger i niveau gennem en slutrunde.

Mexico:

Mexicanerne ser frem til deres 16. VM-slutrunde, så det er et erfarent VM-hold, der tropper op i Rusland til et brag af en åbningskamp.

Der var da heller ingen problemer med kvalifikationen til denne slutrunde for mexicanerne. Den første kvalifikationsrunde bød på seks kampe mod Honduras, El Salvador og Canada, hvoraf Mexico vandt de fem og blot lukkede et enkelt mål ind.

I den afgørende kvalifikationspulje lagde de også hurtigt afstand til forfølgerne, og der var aldrig tvivl om, at de ville vinde puljen ganske suverænt.

Som optakt til VM har Mexico blandt andet slået Island med overbevisende 3-0, men også tabt til Danmark på Brøndby Stadion. Spørgsmålet er, hvilket ben mexicanerne står på inden åbningskampen.

Fakta:

- Af de to holds tidligere 11 indbyrdes kampe har Mexico blot vundet en enkelt.

- Joachim Löw er en af de længst siddende landstrænere i verden. Han har stået i spidsen for Tyskland i 12 år.

- Mexico er det land i historien, der har tabt flest VM-kampe (25 nederlag).

- Tyskland har aldrig præsteret at ryge ud af VM’s gruppespil.

- Mexico er gået videre fra gruppespillet ved de seneste seks VM-slutrunder, men alle gangene er de efterfølgende røget ud i ottendedelsfinalen.

- Tyskland har minimum kvalificeret sig til semifinalen ved de sidste fire slutrunder.

Seneste nyt:

Tyskland:

Den store ballade, der kom med Joachim Löws fravalg af Leroy Sané, har så småt lagt sig, og den tyske selvtillid er ikke til at tage fejl af. Mesut Özil har været tvivlsom frem mod åbningskampen, men meldingerne lyder, at han kan spille, hvis det bliver nødvendigt. Den samme melding har Manuel Neuer fået.

Mexico:

Forsvarsspilleren Diego Reyes måtte for nyligt opgive at blive klar til VM, men derudover er der gode nyheder. Både Rafael Marquez, Javier Hernandez og Carlos Vela, som alle har været på skånekost, meldes fit for fight.

Hold øje med:

Thomas Müller (Tyskland):

Müller er en af de spillere, der altid leverer. Han er den mest scorende VM-spiller i den tyske trup, og han laver samtidig også mange assists. Müller har ti VM-mål på sit CV og kan måske jagte Kloses rekord på 16 VM-mål.

Javier Hernandez (Mexico):

Chicharito er den mest scorende mexicanske landsholdsspiller, og med en fortid i Real Madrid og Manchester United er stjernestatussen sikret. Han snitter et mål i hver anden landskamp, og den 30-årige angriber er stadig det største håb for mexicansk succes.

Forventede startopstillinger:

Tyskland (4-2-3-1):

Neuer

Kimmich - Boateng - Hummels - Hector

Kroos - Khedira

Müller - Özil - Reus

Werner

Mexico (4-3-3):

Ochoa

Salcedo - Alvarez - Moreno - Alanis

Molina - Herrera - Guardado

Damm - Hernandez - Lozano

Praktisk information:

Stadion: Luzhniki Stadium, Moskva

Spille-tidspunkt: 17. juni, kl. 17:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: TV 2 | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar