Analyse: Gruppe B – Finalister fra Sydafrika genforenet

0

VM-guide.dk har analyseret gruppe B, hvor vi finder de regerende mestre Spanien, Holland, Chile og Australien. Bliv klogere på gruppen og se programmet her.

Én kamp overskygger de andre i VM’s gruppe B, som bliver sparket i gang med en gentagelse af VM-finalen for fire år siden.

De regerende mestre fra Spanien skal op i mod nummer to fra Holland i en gruppe, som også består af Australien og Chile - sidstnævnte stod også over for Spanien ved mesterskabet i Sydafrika, hvor de mødtes i gruppespillet, og Chile skal nu forsøge at udfordre de europæiske kæmper fra Europa for at sikre sig videre avancement.

Holdene

Spanien åbner deres titelforsvar mod to hold, som de besejrede på deres vej til sejr i Sydafrika, og deres hold består af mange af de nøglespillere, som har banet vejen for succes siden 2008.

En stor hindring til at gentage successen kan blive Holland, som kvalificerede sig til slutrunden i overbevisende stil, ført an af Robin Van Persie og hans 11 scoringer.

Chile sluttede som nummer tre i den Sydamerikanske kvalifikation og tager til Brasilien med en talentfuld generation af spillere med Barcelonas Alexis Sanchez i spidsen og Juventus’ Arturo Vidal.

De kommer med en offensiv spillestil, som deres nuværende træner Jorge Sampaoli har bygget videre på, efter han overtog holdet fra Claudio Borghi.

For Australien bliver slutrunden i Brasilien deres fjerde VM og det tredje i træk, og deres kvalitet kan være svær at vurdere.

En kvalifikation med op- og nedture og ansættelsen af en ny træner i form af Ange Postecoglou betyder at australierne er midt i en overgangsfase.

Hold øje med

Spanien: Xavi, Andres Iniesta og Xabi Alonso.
Holland: Arjen Robben, Robin Van Persie og Rafael Van Der Vaart.
Chile: Arturo Vidal og Alexis Sanchez og Claudio Bravo.
Australien: Tim Cahill og Lucas Neill.

Gruppens udvalgte kamp

Spanien - Chile

Duellen mellem de to spansktalende mandskaber på anden kampdag i gruppe B kan ende med at blive afgørende for begge mandskaber.

Dette opgør bliver det fjerde på fire år mellem de to nationer, efter Spaniens 2-1-sejr i Sydafrika i 2010 og to venskabskampe. Og da Chile hentede uafgjort 2-2 i det seneste opgør, går Sanchez og co. ind til denne kamp med selvtillid og tro på, at de kan få et godt resultat.

Et tilbageblik

Holland 0-1 Spanien, 11. juli 2010, Johannesburg

Skæbnen har villet, at de to finalister fra Sydafrika står over for hinanden igen fire år senere i Brasilien. Dengang var det kun en scoring i det 116. minut fra Andres Iniesta, der skilte de to mandskaber og sikrede Spanien deres første VM-trofæ og efterlod Holland som tabere i det som var deres tredje optræden i en finale.

Vidste du?

Triumfen i Sydafrika i 2010 gjorde Spanien til den ottende nation, der har prøvet at vinde et VM og de første til at gøre det efter at have lagt ud med et nederlag. Del Bosques hold blev besejret 1-0 af Schweiz i deres første kamp ved slutrunden.

Statistik

2 – I en gruppe med velkendte fjender, vil der også være to kampe, hvor de to hold aldrig har stået over for hinanden før. Spanien og Australien har ikke mødtes på senior niveau på noget tidspunkt, og det samme gælder for Chile og Holland.

Kampprogrammet - Gruppe B:

Dato:Tid:Hjemmehold:-Udehold:Spilles på:Vises på:
13. juni21:00Spanien-HollandArena Fonte Nova, SalvadorTV 2
13. juni24:00Chile-AustralienArena Pantanal, CuiabáTV 2
18. juni18:00Australien-HollandEstádio Beira-Rio, Porto AlegreDR1
18. juni21:00Spanien-ChileEstádio do Maracanã, Rio de JaneiroTV 2
23. juni18:00Australien-SpanienArena da Baixada, CuritibaDR1 eller DR3
23. juni18:00Holland-ChileArena Corinthians, São PauloDR1 eller DR3

Gruppe B - Læs også følgende artikler:

Holdanalyser: Spanien | Holland | Chile | Australien |

VM-trupper: Spaniens VM-trup | Hollands VM-trup | Chiles VM-trup | Australiens VM-trup |

Skriv en kommentar