30 lande er VM-klar

0

I aftes blev de sidste VM-deltagere fra Europa og Afrika fundet, hvorfor der nu kun mangler to nationer, før alle 32 VM-lande er klar.VM fodbold

30 lande er klar til næste års VM-slutrunde i Brasilien. Det står klart efter dagens VM-playoff-kampe, hvor seks nationer kvalificerede sig.

I Afrika var Ghana så godt som sikre på VM-deltagelsen, da de i deres første opgør mod Egypten havde vundet med hele 6-1. Derfor betød det heller intet for ghaneserne, at de tabte returkampen 2-1. Ghana er VM-klar for tredje gang i træk.

Også Algeriet er klar til VM i Brasilien, da de i aftes slog Burkina Faso med 1-0 på hjemmebane. Den første kamp havde nordafrikanerne tabt 3-2 på udebane, hvilket betød at dagens 1-0-sejr lige akkurat var nok. Algeriet kvalificerer sig derved til VM på reglen om udebanemål.

I Europa manglede der også fortsat at blive fundet fire VM-nationer. Grækenland var i aftes den første europæiske nation til at booke deres billet, da de spillede 1-1 på udebane mod Rumænien. Grækerne havde vundet 3-1 i det første opgør og er dermed sikkert klar til VM i Brasilien.

Også Kroatien kvalificerede sig uden de store problemer. Selvom første play-off-kamp i Island var endt uden scoringer, sørgede Mario Mandzukic og Darijo Srna med to mål for, at Kroatien i dag vandt returkampen 2-0.

Andetsteds var der stort drama mellem Frankrig og Ukraine. Ukrainerne havde vundet første opgør med 2-0, så de lignede en oplagt VM-deltager. Men det blev alligevel Frankrig, der endte med at blive VM-klar, da de i en dramatisk kamp, med både selvmål og rødt kort, vandt 3-0.

Til sidst kvalificerede Portugal sig også til næste års VM-slutrunde, da de slog Sverige 3-2 efter et stort Ronaldo-show. Real Madrid-spilleren lavede hattrick, hvorfor det ikke betød det store, at Zlatan Ibrahimovic scorede to gange for svenskerne.

Der mangler fortsat to VM-deltagere, før alle 32 nationer er fundet. Det tyder dog meget på, at det bliver Uruguay og Mexico. Uruguay vandt første opgør, endda på udebane, med hele 5-0 over Jordan, mens Mexico på eget græs tævede New Zealand med 5-1.

Her er et overblik over de 30 lande, som på nuværende tidspunkt er VM-klar:

Italien
Tyskland
Schweiz
Belgien
Holland
Bosnien
Spanien
England
Rusland
Frankrig
Kroatien
Grækenland
Portugal
Colombia
Argentina
Chile
Ecuador
Japan
Australien
Iran
Sydkorea
USA
Costa Rica
Honduras
Elfenbenskysten
Nigeria
Cameroun
Ghana
Algeriet

Skriv en kommentar