Optakt: Tunesien – England

0

Tunesien skal forsøge at avancere fra deres gruppespil for første gang ved VM. Første modstander er England, og holdene spiller deres første kamp mandag klokken 20:00.

Fokus på holdene:

Tunesien:

Tuneserne deltager ved sin femte VM-slutrunde, men er aldrig gået videre fra gruppespillet tidligere. Hvis de skal nå det forjættede land i denne ombæring, er det helt afgørende, at de formår at drille englænderne i første kamp.

Tunesernes optakt til VM har været overraskende god, hvilket blandt andet ses i deres 2-2-resultat mod Portugal samt sejr over Costa Rica. Sidste optakt til VM blev tabt med 1-0 til Spanien, så det er et hold, der har forsøgt at matche sig opad for at kunne vænne sig til englændernes højere tempo.

Man skal være mere end almindelig fodboldinteresseret for at have et større kendskab til det tunesiske landshold, der primært har spillere fra mindre franske klubber samt klubber i hjemlandet i truppen.

England:

It’s sink or swim time, som de engelske medier skriver. Englænderne kunne realistisk set ikke have drømt om en bedre gruppe, men presset er også tilsvarende stort hos en nation, der ellers på det seneste har fundet frem til den erkendelse, at landet ikke længere er en nation på niveau med de allerbedste.

I det fodboldgale land er forventningerne til landsholdet derfor endelig på et realistisk niveau, hvor de mest optimistiske vovehalse peger på en kvartfinale som endestationen for England.

Man skal som minimum starte ud med en sejr mod Tunesien, så man kommer planmæssigt fra land og får lidt arbejdsro i truppen. Gareth Southgate, som tog over efter Sam Allardyces tidligere fyring, har fået samlet nationen og er en populær skikkelse i medierne på grund af sin sympatiske og velformulerede fremtoning.

England stiller med et relativt ungt og uerfarent hold sammenlignet med tidligere, hvilket skal blive interessant at følge ved denne slutrunde.

Fakta:

- Tunesien og England mødtes også ved VM i Frankrig i 1998, hvor briterne trak det længste strå og vandt 2-0 på mål af Alan Shearer og Paul Scholes.

- Denne gruppe er på forhånd den gruppe ved VM, hvor eksperter og bookmakere forventer mindst spænding om de to øverste pladser, hvor England og Belgien er storfavorit til at gå videre.

Seneste nyt:

Tunesien:

Tunesien har hele truppen klar til kamp, og eneste umiddelbare spørgsmålstegn er, hvorvidt Troyes-spilleren Khaoui eller Khazri fra Rennes skal starte på 10’er-positionen. Khazri er den rutinerede spiller, hvorimod 23-årige Khaoui har startet i testkampene.

England:

Marcus Rashford har fået et lille slag under træningen og forventes kun at tage plads på bænken som følge deraf. Han viste sig ellers meget positivt frem i Englands sidste testkamp og var angiveligt tæt på en startopstilling.

Der er lidt usikkerhed omkring en mulig startopstilling, og Southgate holder kortene tæt på kroppen. Således forventes Gary Cahill, Danny Rose, Eric Dier, Ruben Loftus-Cheek og Fabian Delph at starte ude - men de er alle så tæt på startopstillingen, at det ikke vil overraske at se en enkelt eller to af dem starte inde.

Gareth Southgate har vist sig som en taktisk fleksibel manager, men forventes at stille sit hold op i en 3-5-2-formation med en fri rolle ved siden af Harry Kane på toppen.

Hold øje med:

Aymen Mathlouthi (Tunesien):

33-årig landsholdsanfører og førstemålmand. Det er afgørende, at Mathlouthi har én af de kampe, hvor han tager (næsten) det hele, hvis Tunesien skal have en chance for at få point - og dermed et håb om avancement efter denne kamp. Får formentlig nok at se til overfor Harry Kane & co.

Raheem Sterling (England):

Nok er det Harry Kane, der skal score målene for England, men i den britiske presse har der været et ekstremt fokus på Sterling op til VM på grund af en tatovering af en pistol, som Sterling har fået til at minde sin afdøde far.

Trods en skinger og nærmest heksejagt-lignende tone i den britiske presse har Sterling hidtil taget hele stormen på diplomatisk vis. Kan han svare pressen igen på banen og gå fra zero to hero i England?

Forventede startopstillinger:

Tunesien (4-2-3-1):

Mathlouthi

Bronn - Meriah - Youssef - Maâloul

Skhiri - Sassi

Badri - Khaoui - Sliti

Youssef

England (3-4-1-2):

Pickford

Walker - Stones - Maguire

Trippier - Henderson - Alli - Young

Lingard

Sterling - Kane

Praktisk information:

Stadion: Volgograd Arena, Volgograd

Spille-tidspunkt: 18. juni, klokken 21:00 | Se hele kampprogrammet her.

Vises på: DR 1 | Se hele TV-programmet her.

Skriv en kommentar