Ekspert analyserer: Gruppe E og VM generelt

0

DR Sportens fodboldekspert og kommentator, Andreas Kraul, har analyseret gruppe E og VM generelt. Læs hele Krauls skarpe analyse her.

Hvem går videre fra gruppe E (Brasilien | Schweiz | Serbien | Costa Rica)?

Brasilien virker så godt kørende at man ikke kan forestille sig, at de ikke skulle gå videre fra gruppen. Derudover er der Costa Rica, som var den store oplevelse ved VM 2014, men som ikke har set så gode ud på det sidste. Deres hold er stort set identisk som ved VM 2014, men det er jo så også blevet fire år ældre.

Derfor ser jeg Brasilien som sikkert videre i gruppe E, og så kommer andenpladsen til at stå mellem Schweiz og Serbien. Kvaliteten i deres trupper virker meget lige. Schweiz har mere slutrunde-erfaring, mens Serbien har et stort drive. Jeg ser Schweiz til at have en lille fordel.

Hvem vurderer du som underdog i gruppe E?

Serbien er helt sikkert underdog. De har gode spillere og individuel, høj klasse. Hvis det lykkes dem at få det til at fungere som et hold med Matic, Mitrovic, Kolarov og Ivanovic og så videre, så har de en fantastisk enhed, men vi skal se det, før vi tror på det.

Hvem tror du, der vinder VM-slutrunden?

Jeg tror, at Brasilien vinder. Jeg har sagt Tyskland i de sidste tre slutrunder, men det er tippet i forhold til Brasilien. Brasilien har virket så stærke både i kvalifikationen og i testkampene. De har kun tabt en enkelt kamp under landstræner Titi, som var en testkamp uden betydning.

Hvad er dine forventninger til VM-slutrunden generelt?

Jeg tror, at vi får en rigtig god slutrunde. Det er lige som om, at der er lagt op til det med de europæiske klubturneringer, hvor der er blevet spillet meget offensiv fodbold. Strukturen gør at man er tvunget til at få nogle sejre for at komme fremad. Jeg forestiller mig at det bliver en stor fest til denne slutrunde.

Hvem vil du mene, der stikker af sted med topscorer-prisen?

Det plejer at være en fem-seks mål, som topscoreren ender på. Det kunne jeg også godt forestille mig denne gang. Jeg har kig på Belgien, som jeg synes har et par kampe i indledende runde, hvor de godt kunne score en masse mål. Det vil sige, at Lukaku kunne være i spil. Han ser også rigtig skarp ud.

Derudover er der selvfølgelig Neymar. Brasilien kommer nok til at gå hele vejen, og Neymar sparker alle dødbolde, han er angriber, så han er nok i virkeligheden det bedste bud, og så er Lukaku min outsider.

Hvilken nation tror du, der kan overraske ved VM?

Belgien. De har kvalitet i deres startellever og deres bænk er også stærk. De kan spille med imod alle hold. Jeg har også et godt øje til Kroatien. Det var et hold, som spillede fantastisk under seneste EM-slutrunde, men de spillede så virkelig dårligt i kampen mod Portugal, og røg ud tidligt i turneringen. De har et tårnhøjt topniveau.

Hvilken nation tror du, der bliver den største skuffelse?

Jeg har svært ved at se Portugal brænde en ny turnering af igen. Jeg synes også at de var lidt heldige i løbet af EM-turneringen. Så hvis vi taler de helt store, har jeg ikke så stor fidus til Portugal.

Og så tror jeg heller ikke så meget på Costa Rica, som nåede en kvartfinale ved sidste VM. Jeg tror, at de overpræsterede helt vildt sidste gang. Jeg har heller ikke så stor fidus til de asiatiske hold, hvilket vil sige Japan, Sydkorea, Australien, Saudi-Arabien og Iran. Jeg bliver ikke overrasket, hvis alle de asiatiske hold er ude efter det indledende gruppespil.

Hvilken spiller vil overstråle alle andre under VM 2018?

Eden Hazard har set fantastisk ud ved Belgiens testkampe, og Brasiliens Neymar virker til at have en fantastisk spillelyst, efter at have været skadet i det meste af foråret. Det er to af de spillere, som jeg vil kigge allermest efter.

Hvilken spiller vil skuffe under VM 2018?

Lionel Messi. Det vil være en skuffelse, hvis Argentina ryger ud tidligt i turneringen. Det ligner hans sidste store VM, og der er en risiko for at argentinerne flopper. De har mistet deres førstemålmand, så der er en risiko for at Messi og co. ikke vil være blandt de sidste.

Hvor langt kommer Danmark ved VM?

Jeg tror, at vi kommer til 1/8-delsfinalen. Det bliver utrolig tæt mod Peru. Jeg er meget spændt på den første kamp, men skulle det lykkes at slå Peru, er jeg sikker på at vi nok også skal slå Australien. Så en ottendedelsfinale, og så ligger det til at blive Argentina eller Kroatien, og det bliver nok for meget.

Hvem bliver Danmarks topscorer?

Christian Eriksen. Det er ligesom med Neymar hos Brasilien. Eriksen tager alle dødbolde, og han var topscorer i kvalifikationen. Jeg kan næsten ikke se andre end Eriksen blive topscorer. Jeg tror, at han ender med tre mål.

Interviewet er foretaget den 14. juni 2018.

Skriv en kommentar