Ekspert analyserer: Gruppe B og VM generelt

0

VM-guide.dk's fodboldekspert, Christian Toftegaard, har analyseret gruppe B og VM generelt. Læs hele Toftegaards skarpe analyse her.

Hvem går videre fra gruppe B (Spanien | Portugal | Marokko | Iran)?

Det gør Spanien og Portugal. Det kan der nok ikke være mange andre holdninger til.

Hvad tænker du om at Spanien har fyret landstræneren to dage før VM?

Amatøragtigt, men omvendt virker det også som om, at offentligheden kun har fået en del af den fulde historie.

Spanien må have haft nogle gode grunde til at tage så drastisk en beslutning, for de er selvfølgelig fuldt bevidste om, at det er rigtig skidt.

Hvordan vil det påvirke deres VM, tror du?

Umiddelbart burde de have en tilpas nem gruppe til, at de kan nå at komme godt fra start og komme videre fra gruppen. Men i de store kampe, især efter gruppespillet, der kan den manglende ledelse blive et problem for holdet. Det kan helt klart være forskellen på om de bliver verdensmestre eller ej.

Hvem vurderer du som underdog i gruppe B?

Jeg kan jo godt lide Iran. De har mange spændende spillere og en dygtig træner i Carlos Queiroz, som har det med at have en forholdsvis defensiv tilgang til spillet.

Det gør, at vi godt kan se dem drille nogen af de store og snuppe et par point. Jeg har dog svært ved at se dem gå videre, men vi skal ikke undre os, hvis de tager point fra eksempelvis Portugal.

Hvem tror du, der vinder VM-slutrunden?

Frankrig. Og det tror jeg, fordi holdet virker godt sammentømret, de har mange spændende unge spillere med og der er ro omkring truppen. De har været igennem et generationsskifte de seneste år, og jeg synes i virkeligheden de står bedre rustet med en mere moden trup end den, der burde have vundet EM i 2016.

Hvad er dine forventninger til VM-slutrunden generelt?

Jeg har høje forventninger. Først og fremmest er det jo fantastisk at se Danmark tilbage på den store scene. Dernæst er der jo mange politiske elementer i den her slutrunden - bare åbningskampen Rusland - Saudi Arabien er jo en, der kan skabe nogle specielle momenter.

Vigtigst af alt, så synes jeg, at der er enormt mange, der kan løbe med trofæet. Det svært at pege på en klar favorit, og vi må forvente at Brasilien, Tyskland, Frankrig, Spanien, England, Belgien, Argentina alle har potentialet til at stå med pokalen i sidste ende.

Hvem vil du mene, der stikker af sted med topscorer-prisen?

Griezmann med 7 mål. Frankrig har kun ham og Giroud med som angribere, og så må man ikke underkende, at han både sparker frispark og straffespark.

Hvilken nation tror du, der kan overraske ved VM?

Jamen det jo lidt af en kliché at sige Danmark, men det er faktisk mit bud. Jeg tror de går videre fra gruppen, og kan de få en god lodtrækning mod fx Kroatien, og slå dem (hvilket ikke er utænkeligt), ja, så må man sige, at vi allerede har overrasket massivt. Andre bobler til overraskelsesprisen kunne være England, Egypten og Senegal.

Hvilken nation tror du, der bliver den største skuffelse?

Nu har jeg lige nævnt England som potentielt største overraskelse - men de kan lige så vel som turneringens største skuffelse. Spanien skal også nævnes i den her sammenhæng efter uklarheden omkring deres træner.

Kroatien, hvis de ikke formår at gå videre, men bliver overhalet af Nigeria. Og så selvfølgelig Rusland - forventningerne har aldrig været højere på hjemmebane, men det er slet ikke utænkeligt, at de ikke kommer videre fra deres gruppe.

Hvilken spiller vil overstråle alle andre under VM 2018?

Jeg tror, at Neymar er et varmt bud på turneringens bedste spiller. Han har en god rolle på Brasiliens landshold, hvor holdet lader til at være bygget op omkring ham. Han har set glimrende ud siden sin lange skade, hvilket man ellers kunne frygte for. Derudover skal man selvfølgelig også holde øje med Griezmann, Messi og Ronaldo - det siger næsten sig selv.

Hvilket talent skal vi holde et særligt øje med ved VM?

Det er nok for nemt at sige Kylian Mbappé eller Gabriel Jesus, da de allerede har slået igennem internationalt.

Jeg tror, at man skal prøve at holde ekstra øje med Timo Werner fra Tyskland og Hirving Lonzano fra Mexico. De kommer til at få afgørende roller for deres landshold, og virker begge parate til det næste skridt. Lige nu spiller de i henholdsvis Leipzig og PSV - det kan sagtens se anderledes ud efter sommer.

Hvilken spiller vil skuffe under VM 2018?

Pione Sisto har ikke set god ud her i optakten, så selvom mange udenlandske medier har stor tiltro til ham, så kan han sagtens blive et flop.

Paul Pogba kan blive et flop - det er en mand vi bør forvente, tager komplet ejerskab over den franske midtbane, men jeg tror sagtens han kan blive overstrålet af mindre profilerede spillere som Kanté eller Matuidi.

Hvor langt kommer Danmark ved VM?

Vi går videre fra gruppen og taber til Argentina efterfølgende.

Hvem bliver Danmarks topscorer?

Eriksen med 3 mål.

Interviewet er foretaget den 14. juni 2018.

Skriv en kommentar