Ekspert analyserer: Gruppe G og VM generelt

0

Kommentator og vært på Eurosport, Zak Egholm, har analyseret gruppe G og VM generelt. Læs hele Egholms skarpe analyse her.

Hvem går videre fra gruppe G (England | Belgien | Tunesien | Panama)?

Det er jeg overbevist om, at Belgien og England gør.

Hvem vurderer du som underdog i gruppe G?

Jeg ser Panama som det klart svageste hold både i Gruppe G og måske ved hele slutrunden. De har især utrolig svært ved at lave mål.

Hvem tror du, der vinder VM-slutrunden?

Jeg har hele tiden sagt Tyskland, så dem holder jeg fast ved. De har ikke imponeret i testkampene, men har en særlig evne til at spille sig varme, som turneringen skrider frem. Men ræset bliver tæt. Brasilien, Frankrig og måske Spanien er også stærke.

Hvad er dine forventninger til VM-slutrunden generelt?

Jeg håber, det bliver en fodboldfest med masser af liv og stemning på lægterne. Jeg tvivler på, vi får set den bedste fodbold på sæsonen, men til gengæld har slutrunderne et særligt liv på fansiden. Ren sportsligt forventer jeg et meget tæt VM med mange bejlere til titlen.

Hvem vil du mene, der stikker af sted med topscorer-prisen?

Jeg tror, at Griezmann er et godt bud. Han har været i superform mod sæsonens afslutning og har gjort op med sit ”finaletraume” – bl.a. med sine mål i Europa League-finalen. Han får et stort VM og scorer 7 mål.

Hvilken nation tror du, der kan overraske ved VM?

Jeg tror godt, Polen kan få et fornuftigt VM. Så de kan nå en kvartfinale. Men jeg tror ikke, der kommer en decideret sensation denne gang.

Hvilken nation tror du, der bliver den største skuffelse?

Jeg tror, Island får det uhyggelig svært. De fik legendestatus med deres fantastisk flotte EM 2016, men denne gang rinder det ud for dem. Jeg levner dem ikke mange chancer i Gruppe D.

Hvilken spiller vil overstråle alle andre under VM 2018?

Hvis Frankrig får et stort VM, tror jeg, det kan blive Griezmann, der løber med det hele.

Hvilket talent skal vi holde et særligt øje med ved VM?

”Talent” er så meget sagt, for han er allerede en fin spiller. Men Timo Werner kan godt blive en ung, vigtig spiller, der bliver ganske afgørende for tyskernes succes.

Hvilken spiller vil skuffe under VM 2018?

Harry Kane – frygter jeg. Jeg under England succes, men synes, at Kanes form eller mangel på samme henover forårssæsonen har været bekymrende.

Hvor langt kommer Danmark ved VM?

Vi når 1/8-finalen, tror jeg. Vi bliver nr. 2 i vores gruppe og ryger ud – sikkert til Argentina. Men lad endelig det bud blive gjort til skamme. Ha, ha.

Hvem bliver Danmarks topscorer?

Jeg må svare Christian Eriksen. Straffespark, frispark, langskud. Han kan score på mange forskellige måder. To mål laver han ved VM ’18.

Interviewet er foretaget den 14. juni 2018.

Skriv en kommentar