Fodboldekspert analyserer: Gruppe B og VM generelt

1

6'erens fodboldekspert, Mikkel Bischoff, har analyseret gruppe B samt VM-slutrunden generelt. Læs Bischoffs skarpe ekspertanalyse her.

Gruppe B indeholder: SpanienHollandChile og Australien.

Hvem går videre fra gruppen?

Spanien og Chile. Det bliver en tæt pulje, hvor Spanien er det klart stærkeste hold. Chile vil være ubehagelige at spille mod på grund af deres aggressive pres og hurtige angrebsspil.

Det kan blive udslagsgivende at både Chile og Spanien har fasttømrede spillekoncepter, mens Holland famler lidt og på det seneste er gået over til at spille 5-3-2. Desuden er Holland fuldstændig afhængige af van Persie, Sneijder og Robben. Resten af holdet skal bare forsvare.

Hvem vurderer du som underdog i gruppen?

Når jeg tror Spanien og Chile går videre, må underdog jo være Holland. De har mange unge og talentfulde spillere fra den hjemlige liga og van Gaals taktiske snilde skal man aldrig undervurdere.

Hvem tror du, der vinder VM-slutrunden?

Spanien. Deres spillestil med overdreven boldbesiddelse kan gøre forskellen i varmen. Derudover har de den bredeste og bedste trup. Mange snakker om at de er mætte, og at de blev knust af Brasilien til Confederations Cup sidste sommer, men man skal huske at de i den turnering måtte undvære Xabi Alonso, som er deres vigtigste balancespiller.

Hvad er dine forventninger til VM-slutrunden generelt?

Der bliver stor forskel i tempo på de kampe, som spilles i det varme nord og de kampe som spilles i det tempererede syd. Det bliver et udmattende VM på grund af temperatur, dårlig infrastruktur og lange rejser, og de hold som er bedst til at gøre brug af hele deres trup, vil have en fordel til sidst.

Hvem vil du mene, der stikker af sted med topscorer-prisen?

Sergio Agüero. Han har været uhyggelig i de perioder han ikke har været skadet i denne sæson. Måske kan det komme ham til gode at han har spillet færre kampe end de andre favoritter til topscorer-prisen.

Derudover vil Lionel Messi få meget opmærksomhed og det kan give plads. Et frækt bud kunne være Giroud. Frankrig har en let pulje, og han har set godt ud i opvarmningskampene.

Hvilken nation tror du, der kan overraske ved VM?

Japan. De har fået en fin gruppe og de spiller underholdende fodbold i vanvittigt tempo. Det bliver spændende om de kan spille sådan under brasilianske forhold. Asiens svar på Chile. Frankrig er også bedre end folk tror.

Hvilken nation tror du, der bliver den største skuffelse?

Tyskland. Mange skader hos nøglespillere i optakten til turneringen, og en Ôzil, som virker presset. Ingen klasseangriber og en svær gruppe. Det kan blive tysk nedsmeltning.

Hvilken spiller vil overstråle alle andre under VM 2014?/strong>

Cristiano Ronaldo. Portugal får et godt VM, og selvom han har været småskadet, har han haft et par uger til at komme sig. Ronaldo skal nok være der den 16. juni.

Hvilket talent skal vi holde et særligt øje med ved VM?

Romelu Lukaku. Han tromler alt ned, og hvis han kan gøre det mod granvoksne Premier League-forsvarere, kan han også gøre det til VM.

Hvilken spiller vil skuffe under VM 2014?

Diego Costa. Han spiller under voldsomt pres i sit fødeland. Har problemer med at forstå Spaniens spillestil, og er slidt og halvskadet.

Var beslutningen om, at forlænge med Morten Olsen den rigtige?

Ja, så afgjort. Den bedst kvalificerede til jobbet og virker mere modtagelig overfor at afprøve en ny spillestil, og hive et par enkelte unge spillere ind i varmen. Det vigtigste er, at spillerne ville have ham.

Hvordan lyder din evaluering af Danmarks manglende VM-billet?

Danmark fandt melodien for sent. Vi led under ikke at have en ordentlig angrebsreserve for Nicklas Bendtner. Danmark spillede en eminent EM-kvalifikation, og havde et fint EM, men spillede langt under niveau i VM-kvalifikationen og fortjente vel heller ikke at komme med.

Hvad tror du, der er årsagen til, at mange af de store VM-profiler er blevet skadet under VM-optakten?

Spillere som Falcao, Benteke, Strootman, Montolivo og Reus har bare været uheldige, mens Ronaldo, Suarez, Schweinsteiger, Diego Costa og Yaya Toure er slidte efter en lang sæson. Flere af disse skrantende spillere har spillet med skader i de afgørende kampe i sæsonen, og de betaler nu prisen.

Interviewet blev foretaget den 12. juni 2014.

1 kommentar

  1. Jeg tror at din vurdering omkring Spanien skal modificeres lidt efter Hollands 5-1 afstraffelse. He he

Skriv en kommentar